Защо бирата е любовта на мъжете?

Вижте защо мъжете обожествяват бирата..

01.05.2013

Само като чуя думата бира и се сещам за лято, плажове, цаца… за онзи специален звук, когато махаме капачката от шишето и усещането на пяната и хилядите малки балончета… незаменимо. За мен е толкова, но за мъжете тази напитка никак не е само това – еликсира на живота, ябълката на раздора и символ на приятелстство, а може би и още много неща. Вижте защо мъжете обожествяват бирата и защо понякога на жените им е трудно да се преборят с тази съперничка.

Вижте 6 причини защо бирата е любовта на мъжете

1. „Да се видим на по бира“ – да, това е любимото нещо на мъжете, когато излизат с приятели. Тази напитка ги сплотява и обединява (по незнайни причини как точно). На по бира се говори за жени, за секс, за мръсотии, за спорт, за каквото още се сетите. Не върви на чаша бяло вино да споделите палавата си вечер снощи. Ето тук идва бирата.

2. Всеки ден е време за мач – отново ще се виждаме с приятели, има мач, Висша лига и какви ли не турнири – на мен са ми непонятни, но ми се струва, че всеки ден има нещо. Масово жените не обичат мачове, което означава, че това пак е мъжко време – време за бира. Ту ще се обижда съдията, играчите, ще има крясъци и радости… бирата е идеална за случая.

3. А ако ти се дояде нещо вкусно, но пък звучи малко просташко – кебапче и кюфте например. С какво да го комбинираш, освен с бира…

4. Лятото е почти тук. Идва време за плаж, което води до цаца и задължително бира – всеки, още докато чуе цаца, си представя как отпива глътка студена бира, докато вълните се разбиват в близост до плажното капанче.

5. Колкото и да пиете, доста слабо вероятно е да се напиете, защото алкохолът в бирата никак не е основната съставка. А и представете си, докато гледате мач да пиете водка, както го правите с бирата

6. Евтина, вкусна и достъпна – какво по-хубаво? Не само, че е любима на мъжете, но и е толкова евтина, че никак не натоварва бюджета.

Вероятно ще се сетите и за още причини, поради които мъжете обожават бира (и мачовете). Аз толкова се чудих, та накрая проучих въпроса. Е, сега виждам, че я обичат с право. Все още обаче не разбирам това с мачовете…

Гост автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP