Благодарете на приятелите си

Тези, които винаги са до вас

08.03.2015

Приятелите са едни от най-важните хора в живота ни. Те са винаги там да подадат рамо, на което да поплачете, те са винаги на линия за забавления, те са винаги готови да дадат съвет,….те са ИСТИНСКИТЕ ПРИЯТЕЛИ.

Смеете се заедно, купонясвате заедно, плачете заедно, мечтаете заедно….прекарвате с тези хора най-добрите и най-лошите си периоди. А сещате ли се да им благодарите?

Хората рядко осъзнават важността на нещата, докато не ги изгубят. Така е и с приятелите. Не забравяйте да им благодарите дори за дребните неща, които правят за вас всеки ден.

Благодарете на приятелите си

1. Винаги са на разположение – дори в 4 часа сутринта

Добрите приятели винаги биха се притекли на помощ, независимо от часа. Именно затова трябва да сте им много благодарни.

2. Споделят всичко с вас

Храна, водка, дрехи,…щом е за приятелите, значи всичко е общо. В крайна сметка, всичко е по-хубаво, когато е споделено.

3. Винаги изслушват, дори когато не им се слуша

Понякога всичко от което се нуждаете е отдушник за проблемите. И първото място, където го търсите е при най-верните приятели. Те изслушват търпеливо, без да налагат мнение. На тяхното рамо може спокойно да си поплачете.

Благодарете на приятелите си

4. Никога не казват “казах ти”

Приятелството е по-важно от това кой е прав. Ако не послушате съветите им, те ви оставят сами да откриете грешката, но не ви критикуват в последствие.

5. Измислят най-добрите планове

Ако най-добрите ви приятели планират рождения ви ден, вероятно ще имате най-забавните 24 часа от живота си. Това важи и за всички други празници и всички луди партита.

6. Техният дом е и ваш дом

Прекарвате толкова много време в дома на приятелите си, че вече не се чувствате, като на гости. Това определено беше така за мен през юношеските години. Постоянно бяхме или в едната къща, или в другата и навсякъде се чувствахме, като у дома си.

7. Винаги виждат най-доброто във вас

Приятелите са тези, които винаги ще кажат добра дума за вас. Дали ще харесат прическата, облеклото или просто държанието ви, няма да пропуснат да ви направят комплимент.

8. Винаги ви казват истината в очите

Дори и когато истината не е това, което искате да чуете. Те стоят до вас и ясно виждат как точно изглеждат нещата.

9. Знаят, когато нещо не е наред

Веднага щом ви видят могат да забележат, че нещо ви тревожи. Толкова добре ви познават, че не може да укриете нищо от тях.

10. Те са лоялни

Има и такива хора уж “приятели”, които могат да ви забият нож в гърба по всяко време. Бягайте от тях, те са “токсични приятели“. Истински верните другари са верни до край.

Независимо какви и колко приятели имате, не пропускайте да им благодарите за всичко, с което правят живота ви по-добър!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.