BMW се завръща в Льо Ман 24

Немската компания влиза и във Формула Е

28.09.2016

Преди няколко дни от BMW разкриха и бъдещите си планове за участието на компанията в моторните спортове. Мюнхенският автомобилен гигант ще продължи настоящите си ангажименти в DTM Шампионатите, в които се състезават отбори с модела M6 GT3, но освен това ще бъдат стартирани и нови два проекта.

Официално: BMW се завръща в Льо Ман през 2018 година

Един от основните приоритети на немската компания ще е върху официалното завръщане в Льо Ман 24 и Световния шампионат за издръжливост (WEC), като това ще е първо участие в най-голямата автомобилна надпревара за BMW от 2011 година насам.

Вижте още: Най-скъпите автомобили в света

Още една любопитна новина от лагера на баварците е, че потвърдиха за предишните си намерения да не обръщат внимание на прототипния клас и да насочат вниманието и всичките си ресурси към програма в категорията GTE Pro. Все още няма информация за автомобила, който ще бъде използват, но очакванията на специалистите са да видим доста по-подобрена версия на M6 GT3.

BMW се завръща в Льо Ман 24

BMW M6 GT3

Другата важна новина от лагера на BMW е предстоящото влизане на автомобилната компания във Формула Е. Първоначално, това ще стане благодарение на партньорството с отбора на Майкъл Андрети, но има много голяма вероятност участието на баварците да стане напълно заводско през сезон 2018-2019.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването