Бохемиън Гроув – само за велики мъже

Ваканционен лагер за някои от най-могъщите мъже на света

03.08.2014

Продължаваме нашата поредица от 100 места, които никога няма да посетите. И не си мислете, че ви подценяваме, като казваме, че никога няма да ги посетите. Ако сте забравили, ви напомняме, че достъпът до тях е строго ограничен.

Днес ще ви запознаем с Бохемиън Гроув, разположен сред красивата секвоена гора в селището Монте Рио, Сонома

Местоположение: Окръг Сонома, Калифорния

Възможност за достъп: Всяка година там се провеждат срещите на потайния Бохемски клуб.

Всяка година Бохемиън Гроув се превръща във ваканционен лагер за някои от най-влиятелните мъже в света. Мнозина твърдят, че на самите срещи провеждани от Бохемския клуб се извършват разврати и паганизъм, и дори има повдигнати обвинения. Също така много критици се притесняват от факта, че на самата сбирка се взимат важни решения, засягащи правителството и търговията на САЩ и се вземат решения в напълно неподходяща обстановка.

Ето и малко повече информация за бохемския клуб. Това е частен клуб основан през 1872 г. в Сан Франциско. Състои се изцяло от мъжки състав. Създаден е от служители на Сан Франциско Кроникъл, като център на културната общност на града, но малко след това попада под контрола на богатите и влиятелни хора от Сан Франциско. Модерният образ на член на Бохемския клуб е този на богат бял мъж на възраст. Списъкът с кандидат-членовете е запълнен за 15 години напред, а първоначално членството е струвало от порядъка на 25 000 долара, като в последствие се е увеличил. Ако се питате как може да станете член на този клуб, то ще ви трябват доста връзки. Членството в него трябва да бъде одобрено, което изисква високопоставени връзки в йерархията, както и добро образование придобито в университет от Бръшляновата лига. Членовете на клуба са били забележителни хора,  включително президентите Айзенхауер, Никсън, Рейгън, Форд, Буш и хора, като Марк Твен и Рокфелер.

Бохемиън Гроув е лагер за велики мъже

“Кремация на грижата“

Бохемиън Гроув е разположен върху 1100 хектара земя, но частта предназначена за летния лагер е значително по-малка. Първият лагер се е състоял през 1893 г. В днешно време Бохемиън Гроув посреща между 2000 и 3000 членове, разделени в по-малки лагери според ранга и произхода им. Двуседмичната програма включва различни развлечения, разговори и опознавателни мероприятия. Интересното е, че самият лагер започва с церемония наречена „Кремация на грижата“. Церемонията включва всички лагеруващи, събрани на брега на малко езеро, докато избрани членове в червени роби с качулки „принасят в жертва“ фигурата на „Скучната грижа“, като я поставят в череп на борда на лодка, която бива запалена и пусната във водата. Целият този ритуал се провежда под зоркия поглед на талисмана на Клуба – 12 метрова бетонна статуя, известна като „Великия бухал“ на Бохемия. Точно този ритуал събужда доста негативи в някой хора и те го определят по-скоро като сатанинско жертвоприношение.

Според свидетели това твърдение е грешно, а самият лагер има за цел да събере мъже на средна и по-напреднала възраст и да ги накара да преживеят отново младостта си с много пиене, слушане на музика и пушене на дебели пури.

Вижте още: Изследователската станция ХААРП – мит или истина?

Периметърът на Бохемиън Гроув е силно охраняван целогодишно, въпреки че в последните години доста журналисти успяват да проникнат в лагера на влиятелните мъже. Клубът категорично опровергава слуховете, че се взимат решения в наше име, ала без наше знание. Самата истина е най-вероятно, че членовете поддържат тази секретност от страх да не се посрамят пред обществото, когато му отпуснат края и си припомнят годините на младост.

Ранчото Скайуокър - убежището на Джордж Лукас

Вижте още: Ранчото Скайуокър – убежището на Джордж Лукас

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването