Болката е най-ценният урок

Най-големите трудности в живота предоставят най-големите възможности

21.09.2015

Денят е 21 септември, а на вън времето е страхотно. Слънчево и топло, носещо само позитивизъм в хората. След като си изпих задължителната доза с кофеин, идва ред и на едно от любимите ми занимания през свободно време – четенето. Прочетох една страхотна статия на Дан Бейкър, която е извадка от книгата „Какво знаят щастливите хора“ и реших да споделя с Вас наученото от нея. В тази част от книгата г-н Бейкър споделя мнението си за оптимизма и как да посрещаме изпитанията на живота с достойнство и смелост.

Болката е най-ценният урок, който може да ни сподели живота

Когато бил по-млад, новороденото му дете умряло. Това събитие го разтърсило из основи и го хвърлило в дълбоко и мрачно отчаяние. Той приел изключително трудно това събитие на живота. В книгата той описва уроците, които му е дал животът и как чрез трудностите може да станем по-завършени личности.

Вижте още: Не чакайте промяната да дойде сама

„Разбрах какво всъщност значи оптимизъм: това е да знаеш, че колкото по-болезнено е едно събитие, толкова по-дълбок е урокът от него. Има толкова много уроци в този живот, които не желаем да научим. Не можеш просто да разкажеш на някого за тези неща и да очакваш, че ще помъдрее. Мъдростта идва с горчивия опит през годините“.

Страхотни думи, които ни карат да разберем, че може би точно нещата, които разбиват сърцата ни, в крайна сметка ще ни послужат, да ги отворим по-добре. Ако пожелаем да научим уроците, които носи болката, то това може да ни е от изключителна полза. А може би най-големите трудности в живота предоставят и най-големите възможности. Всичко е сведено до личната нагласа на човек и как той приема своите изпитания в живота. Няма лек път до върха, но когато достигнеш до там пред теб се откриват нови възможности и нови върхове. Сам избираш своя път: да потеглиш нагоре или да започнеш своето слизане към ниското…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването