Болки в гърба?

Забравете ги!

02.07.2017

Болката в гърба може да бъде едно от най-изтощителните и неприятни заболявания. Острите болки ни пречат да се наслаждаваме на живота и да вършим ежедневните си задължения.

Напоследък много офис служители избират да работят на регулируеми на височина бюра. Застояването в една позиция за твърде дълго, води до леки болки в гърба, но с времето тези малки на пръв поглед болки, значително могат да се засилят.

Болки в гърба – две неща, които можете да направите за да ги преборите

За щастие някои полезни проучвания разкриват две неща, които можете да направите, за да гарантирате, че няма да имате болки в гърба. Ако вече страдате от такива, съветите ще ви попречат да причините допълнителни щети.

Съществува перфектен ъгъл за облягане назад

Знаете ли, че ако се облегнете на един стол, това може да е причина за обратно напрежение? Вярно е. Проучване през 1999 година определя, че седенето под ъгъл от 110-130 градуса е оптимално за комфорта на гръбначния стълб. По-нататъшно проучване през 2007 година показва, че облегалката на 135 градуса е идеалният ъгъл за предотвратяване на обратно натоварване.

Може би се питате “Под какъв ъгъл съм седнал в момента ?” Добър въпрос!

Можете ръчно да проверите ъгъла, в който се намирате. Но има и иновативно устройство, разработено от Lumo Bodytech, което прави този процес лесен и автоматичен. Компанията предлага продукт, наречен Lumo Lift, който използва изместване на ъгъла, за да ви проследи и да ви предупреди, ако имате лоша телесна поза.

Болки в гърба?

Някои физически упражнения могат да навредят сериозно на гърбa, ако се изпълняват грешно

Някои физически упражнения могат да навредят сериозно на гърба, ако не се изпълняват правилно

Всички искаме да изглеждаме добре и затова се мотивираме за различни физически треноровки. Но някои основни упражнения (когато се правят погрешно) могат да бъдат вредни за гръбначния стълб. Често срещана причина за проблеми с гърба са коремните преси. Въпросът не е в самото упражнение, а в грешките, които повечето хора правят, когато го изпълняват. Много хора използват ръцете зад тила си, като лост. И това не е правилно!

Използвайки ръцете като лост, създава ненужно напрежение върху чувствителните прешлени на гърлото и по цялата дължина на гърба. Бъдете внимателни и се консултирайте със специалист, който да ви покаже как правилно да изпълнявате упражненията.

За съжаление болката в гърба е много трудна за премахване. Проявява се в неочаквано време, причинявайки ужасен дискомфорт. В резултат на това много хора харчат хиляди левове за скъпо лечение. Защо да стигате до там, ако можете да избегнете болката? Бъдете по-внимателни и отговорни към здравето си, то е най-големият ви ресурс!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.