Кари също носи омбре

24.06.2013

брадшоу носи омбреВсички познаваме Кари Брадшоу и нейната емблематична руса коса, с изглеждащи все едно израстнали корени. Тази модна тенденция – омбре или цветовете на косата да се преливат плавно от по-тъмно към по-светло в краищата, е позната доста отдавна, въпреки че напоследък доби голяма популярност.

 

брадшоу носи омбре

Това е техника за боядисване и се нарича Омбре – идва от френски и означава “в сянка”. Става актуална още през 70-те години на миналия век. Вариациите на омбрето за различни: от леко загатнато омбре с по-светли оттенъци, до микс на откровено различни цветове. По-често тъмният корен е всъщност естественият цвят, а надолу косата се обезцветява или се боядисва с изсветляваща боя. Другият вариант е и основният цвят също да бъде боядисан.Косата може да е по-светла в краищата или обратното да е по-светла в корените – въпрос на предпочитание.

На практика, тази прическа е подходяща за всякакви възрасти и дължини, но обикновено се прави на дълга коса, която пада под раменете на леки букли.

омбре

Прическите с ефект “омбре” са много лесни за поддръжка и не изискват редовно освежаване на цвета.
Самият ефект “омбре” е доста по-труден за постигане и трябва да се изпълни изключително внимателно и професионално. Невъзможно е човек да си направи сам прическа омбре в домашни условия и рискува да стане на петна или  да се сдобие с коса, отрязана като с нож.

Автор: Наталия Александрова

Повече за омбре четете ТУК

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването