Брандирайте успешно Фейсбук страница си

Най-успешните практики за работеща бизнес страница

07.09.2016

Правилното брандиране на Фейсбук страницата ни е от изключително значение, ако искаме да се откроим от конкуренцията и да привлечем повече фенове. Преди да споделим с вас няколко успешни практики как да правите Фейсбук корици, е много важно да разберете разликите между личен акаунт и бизнес акаунт.

В предишна наша статия ви споделихме правилото на Парето: 80/20. Изключително важно за успеха ви е да запомните това правило.

В личния си профил – 80% от времето трябва да се държите приятелски настроени и да публикувате лични снимки, статуси, настроения и видеа, а едва 20% от времето да говорите за бизнес. Важно е да знаете, че Фейсбук следи всички лични профили и замразява тези от тях, в които потребителите говорят само за бизнес цели. Ето защо трябва да се придържате към правилото на Парето.

Брандирайте успешно Фейсбук страница си

Не пренебрегвайте правилото на Парето

В бизнес профилите си – 80% от времето говорете за своите продукти/услуги и споделяйте интересно съдържание с феновете си и използвайте едва 20% от времето за лични снимки и видеа.

Важно е да разберете, че ще имате нужда и от двата профила, затова развивайте както личния си профил, така и бизнес страницата си.

Идва редът и на това да ви запознаем с най-успешните практики за създаването и брандирането на Фейсбук страниците.

Брандирайте успешно Фейсбук страницата си благодарение на няколко успешни практики

Преди да преминем към съветите ни за брандиране е важно да се запознаете с няколко ключови елементи на всяка Фейсбук страница:

 1. Всяка Фейсбук страница се състои от корица с размери 851х315 пиксела – корицата е първото нещо, което всеки потребител вижда, когато посети вашата страница. Именно заради това е от изключителна важност да я брандирате правилно.
 2. Освен корица Фейсбук страниците се състоят и от профилни снимки с размер 180х180 – за профилна снимка на вашата страница използвайте логото на вашия бизнес или ваша лична снимка в близък план.
 3. Секция „За нас“ – в тази секция задължително попълнете кратко описание и мисията на вашият бизнес. Не забравяйте да сложите и линк към вашия уеб сайт.
 4. Секция „За контакти“ – сложете телефон, имейл и адрес за връзка. Без тази важна информация целият ви труд се обезсмисля.
Практики за успешно брандиране на Фейсбук страница

Как да брандираме успешно Facebook страницата си

Най-успешните практики и съвети за създаването на Фейсбук корица

 1. Корица за личен бранд и утвърждаване на авторитет ( за предприемачи, треньори, консултанти)
 • Използвайте корицата, за да покажете себе си и своя авторитет в дадена област (утвърдете своя авторитет с едно изречение)
 • Напишете с едно изречение как бихте били полезни на хората – как ва е причина да харесат вашата страница

Вижте още: Как да създадем перфектен план за управление на Фейсбук страница

 1. Корица, която показва с какво се занимава бизнесът ви (за малки и средни бизнеси)
 • Използвайте корицата, за да покажете с какво точно се занимава вашия бизнес;
 • Изображението отново трябва да показва причината, поради която хората трябва да харесат вашата страница
Брандирайте успешно Фейсбук страница си

Пример за бизнес корица

 1. Корица, която промотира ваше събитие (за предприемачи, треньори, консултанти)
 • Използвайте корицата, за да промотирате ваше предстоящо събитие
 • На корицата сложете най-важната информация за събътието – дата, час, град, тема, изкустен бутон, както и положително послание, което чисто психологически да повлияе на вашите фенове.
 1. Корица, която промотира ваш продукт (за предприемачи, треньори, консултанти)
 • Използвайте корицата, за да промотирате ваш продукт и добавената стойност, която дава на вашите клиенти (отстъпка + резултати)
 • „Ще научиш как да“ е невероятна тактика, която чисто психологически помага на някого да си представи себе си като човек, който вече има тези качества
Брандирайте успешно Фейсбук страница си

Пример за корица, която промотира ваш продукт

 1. Корица, която показва вашия екип ( за предприемачи, треньори, консултанти)
 2. Корица, която събира емайлите на вашите фенове ( за предприемачи, треньори, консултанти)
 • Използвайте корицата, за да промотирате ваш безплатен продукт и добавената стойност, която дава на вашите клиенти (резултатите, които ще постигнат)
 • На корицата сложете текст, който казва на феновете точно какво да направят, за да вземат вашия продукт. Безплатно
 • Изпозлвайте описанието на вашата снимка (Photo description) като място, на което да сложите текст, който допълнително убеждава феновете да вземат вашия безплатен продукт/книга/уебинар.
 • Винаги слагайте линк към страницата, на която феновете ще трябва да дадат своя майл, за да вземат продукта.

Вижте още: Как да създадем ефектнa Фейсбук корицa със Canva

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването