Бразилия 2014 – рекордни продажби на билети

14.09.2013

Бразилия 2014 - рекордни продажби на билети

Най-дълго чаканото спортно събитие през следващата година несъмнено ще бъде 20-тото поред издание на Световното първенство по футбол в Бразилия! Продажбата на билети, която пък е в своя пик, бе на път да счупи всички рекорди, още с пускането на мечтаните бели листчета в мрежата в средата на миналия месец. Фенове от цял свят ще могат да се сдобият с билет за шампионата от 12 юни т.г. до 13 юли  догодина единствено през официалния сайт на ФИФА, поне на този етап.

Само за първите 7 часа от въвеждането на първата партида, от пресцентъра на ФИФА  съобщиха, че са получили над един милион заявки. Интересен е също фактът, че само за броени минути повече от 163 000 души са резервирали своето присъстввие, без дори да знаят кои отбори ще се класират на финалната фаза. Най-силен безсъмнено ще бъде интересът за мача на откриването на мондиала, който ще се състои на 12 юни 2014г. на стадиона в Сао Пауло, последван от финалния мач на стадион Маракана в Рио де Жанейро. Разбира се, най-нетърпеливи са футболните фенове от Бразилия, Аржентина, САЩ, Чили и Англия.

Бразилия 2014 - рекордни продажби на билети

Продажбата на билети ще бъде осъществена в три фази, като се очаква по-голямата част от фенове да изчакат жребия за групите, който ще бъде изтеглен на 8 декември. Общия брой на заветните талони ще наброява 3,3 милиона. Най-скъпите от тях ще бъдат пуснати на цена 990 долара , а най-евтините – 90 долара. За местните запалянковци са предвидени големи намаления, за всички останали чуждестранни фенове,  фазата на елиминациите ще струва между 440 и 990 долара, а мачовете в групите ще бъдат на цени от 90 до 175 долара.

Организаторите разкриха, че са въвели доста строги ограничения, като например това, че един регистрирал се потребител на официалния сайт на първенството, може да закупи максимум четири билета за един мач. Същият този купувач няма да има право да притежава билети за повече от 7 мача, по време на целия мондиал. За най-голямото и обичано спортно събитие, са създадени специални мерки и много солени санкции за всички спекуланти и прекупвачи на билети на черно.

Бразилия ще домакинства за втори път, след дебюта си през 1950 г. Първенството догодина, ще се проведе за пръв път в Южна Америка след Световното първенство по футбол от 1978 г. в Аржентина. Друга новост е, че също така за пръв път, два поредни мондиала няма да се състоят в Европа.

А Вие на кого ще стискате палци да стане шампион на 2014 година?

Автор: Мария Стоянова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването