Световното първенство в Бразилия в 22 снимки

Колекция от графити: Анти FIFA

14.06.2014

Светът е футбол. Най-чаканото спортно събитие от четири години насам. Всички футболни запалянковци са щастливи, заредени с емоции, студена бира и огромни надежди. Tе се надяват техния любим отбор да вдигне купата на 13 юли на Маракана.

След фурорното откриване на 12 юни в Сао Паоло най-после може спокойно да кажем: Светът е футбол през следващите 30 дни. 

Вижте още: Пълно ръководство на всички 32 отбора в Бразилия

Какво обаче не знаем около световното първенство или по-скоро остана на заден план.

Близо 30% от населението на Бразилия живее в бедност и мизерия. В същото време се харчат над 11 млрд. долара, за да се организира едно събитие, което има една единствена цел: да забавлява хората по целия свят.

Когато се срещат бедността и парите, похарчени за лукс и веселие, то сблъсъците са неизбежни.  

Представяме ви 22 снимки на Световното първенство в Бразилия, олицетворяващи протестите на гражданите…

Останалите снимки може да ги видите на нашата фейсбук страница:

Прави ли са според вас бразилските граждани? Нима Световното първенство няма да донесе приходи за страната? Нима всички тези фенове, които ще пристигнат в страната няма да са от полза от към икономическа гледна точка?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването