Бъдете лидер чрез примера си

„Най-добрата проповед в живота е тази, която виждаш“

18.12.2016

Всички се опитваме да създадем нещо наше и да направим някои фантастични неща в бизнеса, което ще ни помогне да изградим смислен живот. На някои от нас ни се получава, а други все още търсим правилната форма. За да живеем невероятен живот, едно от нещата, които трябва да бъдем лидер чрез примера си. Един от най-добрите начини да влияете на другите е лидерството чрез пример. Това лидерство е важно да го използвате както в личните си взаимоотношения така и в професионалните, защото най-добрата проповед в живота е тази, която виждаш.

Бъдете лидер чрез примера, който давате на околните

Всички ние трябва да превърнем живота си в послание. Трябва да живеем според нашата истина. Трябва да следваме ценностите си. Да действаме според философията си. Това е начинът да накараш околните да проявят най-доброто от себе си.

Вижте още: Как да разпознаем добрия лидер

Едно от най-лесните неща е да играеш голямата игра на думи, но много по-трудно е да я изпълняваш. Само най-великите успяват да го правят. Елегантно, последователно, страстно без никакво напрежение. И както казва прочутия психолог Ейбрахам Маслоу: „За да бъдем истински щастливи, трябва да станем това, което можем да станем“.

Бъдете лидер чрез примера си

Бъдете добър лидер и помагайте на екипа си!

Изградете си принципи и цели в живота и никога не спирайте да ги следвате. Бъдете ужасно добър пример на околните и накарайте семейството и децата ви да се гордеят с вас. Бъдете лидер без титла без значение с какво се занимавате. Бъдете пример за околните. Бъдете човек за подражание. Веднъж овладеете ли силата да давате положителен пример на хората около вас, ще видите колко по-лесно ще започнат да се случват нещата. Защото ще имате на кого да разчитате в живота и ще бъдете убийствено добър пример за всички. Влияйте положително на другите и те ще ви откликнат със същата положителна енергия, която ще ви извиси до много върхове. А нали именно на там сме се запътили? Към върховете и мечтания живот, за който всички копнеем…?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването