Бъдете най-добрият сред добрите

Бъдете търпеливи и животът ще ви се отплати

19.03.2015

„Правете нещата толкова добре, че да е невъзможно да ви отминат“ – има логика, нали? Като се замисля малко по-дълбоко и осъзнавам, че това е наистина така. Животът е благосклонен към всеотдайните хора, които никога не се предават. Колкото повече дават от себе си, толкова повече получават. Само се замислете: невъзможно е да бъдете страхотни в това, което правите и винаги да давате най-доброто от себе си, да се стремите към съвършенството и накрая да не успеете. Животът е устроен да ни дава, стига просто да му се доверим и да дадем и ние малко от себе си.

Бъдете най-добрият сред добрите, за да е невъзможно да ви отминат

Понякога човек се обезкуражава, но не се тревожете. Това се случва на всеки. Полагаме максимални усилия, стараем се всичко да е перфектно, не предаваме мечтите си и преследваме идеалите си, но въпреки всичко нищо не се случва. Или поне така ни изглежда, но знайте, че всеки избор и всяко решение, което взимаме е от значение. Всяка стъпка има значение за нашето бъдеще. Животът е устроен да следва своя собствен дневен ред, а не нашия. Имайте търпение и нещата ще се получат. Не бъдете припрени и нетърпеливи. Доверете му се и продължавайте да правите нещата със същия дух и ентусиазъм, с който сте ги правили досега.

„Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство“ – затова трябва да сте търпеливи и постоянни и всичко ще се нареди така, както сте искали.

Вижте още: Бъдете по-добър човек от вчера

Вдъхновеният, всеотдаен човек, който е дяволски добър в работата си, не може да не бъде възнаграден. Говоря съвсем сериозно – погледнете личности, като Стийв Джобс, Бил Гейтс и Лари Пейдж. Нима те не са се сблъсквали с препятствията на живота? Нима вярвате, че са се родили под щастлива звезда и всичко им се дава като дар? Не драги приятели, ние всички сме избрани да бъдем велики, но не всички от нас имат нужния хъс, воля и търпение, за да стигнем до върха на планината. Нито Джобс, и нито Гейтс са родени под щастливи звезди. Те просто са правили това, в което са най-добри и никога не са се отказали дори след огромните провали, които са претърпели. Били са търпеливи и са се доверили на живота.

„Или станете добри, или напуснете“ – Питър Дракър

Прилагайте тази формула на г-н Дракър в работата си, вкъщи, прилагайте я сред вашата среда. Прилагайте я във вашия свят. Смелостта да използвате дарбите си и най-високия си капацитет ще ви донесе фантастични резултати. Накрая животът винаги е справедлив. Доверете му се.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването