Бъдете неразумни и приспособете света към вас

Скептиците винаги са се подигравали на смелите мислители

03.05.2015

Скептиците винаги са се подигравали на великите мислители и забележителните визионери. В миналото Леонардо да Винчи не бил нищо повече от смахнат човек, който е правил дисекции на трупове, за да изучава човешката анатомия. Всички са го смятали за перверзен еретик, но не и Медичите. Лоренцо Медичи пръв осъзнал геният на да Винчи и започнал да финансира „лудият“ гений. Това е станало факт, защото Лоренцо е бил неразумен и не е обърнал внимание на разумните скептици, които така и не са повярвали в гения му. Останалото е просто история.

„Разумният човек се приспособява към света; неразумният упорито се стреми да приспособи света към себе си. Следователно целият прогрес зависи от неразумния човек“ – Джордж Бърнард Шоу.

Как ви се струва тази идея? Според мен е просто великолепна.

Бъдете неразумни и приспособете света към вас. Не мислете за скептиците

Бъдете неразумни и приспособете света към вас

Целият прогрес зависи от неразумния човек

Естествено не казвам да бъдете неразумни в самата крайност на думата. Бъдете практични и действайте интелигентно във всяка една ситуация. Не забравяйте, че трябва да се съобразявате и със здравия разум. Трябва да откриете точния баланс между разумните и неразумните действия, които ще ви донесат успех. Имайте предвид, че глупавите рискове могат да ви доведат до затруднения, но това не означава да се страхувате от провала и да престанете да мечтаете. Избягвайте винаги да бъдете разумни, практични и предпазливи, защото това може да ви попречи да се възползвате от прекрасните възможности на живота. Натиснете педала на газта до края и помнете, че скептиците винаги са се подигравали на смелите мислители и забележителните визионери. Не им обръщайте внимание и не спирайте да мечтаете, колкото и луди да са мечтите ви. Не забравяйте, че всеки значителен прогрес в човешката история е постигнат с героичните усилия на хора, на които винаги са им казвали, че идеите им не могат да бъдат осъществени. Леонардо да Винчи и Стив Джобс са само малка част от тези велики личности.

Вижте още: Страхът е убиец на разума

Светът има нужда от повече мечтатели и неразумни хора, които устояват на натиска да бъдат обикновени. Които отхвърлят самодоволството и отказват да правят нещата така, както винаги са правени. Бъдете като тях и не се притеснявайте да започнете от днес.

„Жаждата за удобство убива страстта на душата“ – Халил Джубран.

Не убивайте страстта на душата си единствено, защото се притеснявате да излезете отвъд границите на личното си удобство.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването