Бъдете по-добър човек от вчера

„Никога няма да има по-добро време да бъдете най-добрият си аз от днес“

26.02.2015

„Никой никога, освен теб не може да бъде по-добър от теб“ – Уорън Бъфет

Страхотна мисъл от блестящ човек. За тези, които не знаят кой е Уорън Бъфет: той е американски предприемач, инвеститор и филантроп, считан за един от най-великите инвеститори на модерните финансови пазари с богатство, което се оценява на около 73.5 милиарда щатски долара. Но за този блестящ човек ще поговорим друг път, защото днес ще обърнем внимание на Вас и по-точно вашият „аз“.

Направете всичко възможно, да бъдете по-добър човек от вчера. Започнете от днес!

 „Никой никога, освен мен не може да бъде по-добър от мен. И никой никога, освен вас не може да бъде по-добър от вас.“ – Робин Шарма

Една страхотна мисъл, която ни кара да се замислим доста върху нещата. Определено всеки човек има доста имитатори, които се опитват да имитират начина, по който говори, мисли и действа, но колкото и усилено да се стараят, то всичко си остава имитация. А всичко си остава имитация, защото вие сте уникални! Никой не може да действа или да мисли като вас, защото в света живее само едно такова същество. По света живеят милиарди хора, но всеки един е уникален със своята харизма и характер. Този факт ви кара да се замислите, нали? В този момент осъзнахте, че сте специални. Дори нещо повече – осъзнахте, че сте уникални. Колкото и хора да има на този свят, никой не може да бъде като вас. Вие нямате конкуренция. Вие сте уникални!

Вижте още: Гледайте позитивно на живота

И тук идва моментът, в който ще ви зададем няколко въпроса: какво ще направите със себе си днес, когато тръгнете да търсите предизвикателства по света, който повече от всякога се нуждае от уникални хора, разиграващи живота си по необикновен начин? Ще започнете ли да използвате повече от скрития си потенциал? Ще освободите ли повече от вродените си творчески качества? Ще покажете ли на света повече от вашата автентичност? И ще бъдете ли повече от онзи аз, който ви е предопределен да бъдете? Защото никога няма да има по-добро време да бъдете най-добрият си аз от днес. Животът е твърде кратък, за да отлагаме и пренебрегваме възможностите си. Трябва да грабим с пълни шепи, защото го заслужаваме. А ако не сега, то кога?

Ще завърша тази статия с цитат на още един блестящ човек, а изводите ще оставя на вас…

„По-добре с благородна смелост да рискуваш и да се изложиш на половината злини, които предчувстваш, отколкото да останеш в малодушно безличие от страх пред онова, което ще се случи“ – Херодот.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването