Българският ресторант „При Ванката” в Шанхай

Ресторантът намира място в топ 25 на Trip Advisor

10.07.2016

В град като Шанхай, известен както със своята специфична местна кухня, така и с милионите туристи и жители на града, носещи със себе си различни култури, различни вкусове и различни предпочитания за храни и ястия, има над 14 000 ресторанта.

В сърцето на града, разположен на Дагу роуд, на пешеходно разстояние от най-голямата търговска улица в света – Нанджинг стрийт, се намира българският ресторант Vanca’s (При Ванката). Преди около три години българинът Иван Цеков решава, че конкуренцията на китайски, индийски, тайландски и различни видове европейски (френски, италиански, немски) ресторанти не го плаши, и отваря врати на първия български ресторант в Поднебесната империя.

Българският ресторант „При Ванката” в топ 25 в Trip Advisor

Днес, българският ресторант е вече разпознаваемо и известно място сред жителите и гостите на Шанхай. Бърза справка в Trip Advisor показва, че ресторантът е класиран в Топ 25 (#23) сред най-добрите ресторанти в 25-милионния град!

Вижте още: Как да привличаме повече клиенти

Нека надникнем в заведението и разберем защо е класирано толкова високо в тази престижна класация. Улицата Дагу лу е известна със своите ресторанти и барове и ресторантът „При Ванката” заема едно от централните места на нея. Залата на ресторанта е разположена на два етажа, като на първия има бар с многобройни български вина, а на втория етаж са разположени сепарета и малки, романтични масички. Масите и столовете са в тъмни махагонови цветове, а сепаретата в кафява кожа. Изисканост и стил, това е първото впечатление, което обзема гостите, когато влязат „При Ванката”.

Българският ресторант „При Ванката” в топ 25

Деликатесите на ресторант „При Ванката”

Собственикът посреща лично гостите на заведението и ги настанява на масите. Започваме нашето кулинарно пътешествие с класика – шопска салата, а един от китайците, който е в компанията, си поръчва овчарска салата. На азиатците им прави впечатление, че салатите са от свежи зеленчуци и толкова ги харесват, че чиниите са опразнени скоростно, а веднага след тях на масата се появява и предястие от тънко нарязана питка с две купички, в които има паста от крем сирене и лютеница.

Горе-долу по това време се появяват и напитките, сред които – българска ракия и безалкохолни. Следва един от специалитетите, с които е известен ресторантът – ребърца на скара с BBQ сос! Невероятно крехки и вкусни! И за да не си кажете, че българин хвали българския ресторант, ето някои от коментарите на посетители:

“От доста време търсих подобен ресторант и се радвам, че накрая го открих” – Виктор А. Северна Калифорния, САЩ

„Вкусна храна и чудесни вина”, Тами, Пекин, Китай

„Грилът и ребърцата са просто задължителни”, Ека, Катар.

Това са само част от над 80-те коментара за ресторанта в Trip Advisor.

Българският ресторант „При Ванката” в Шанхай

“При Ванката”

Това е мястото, където се събират българите в Шанхай за Трети март и за 24-и май, както и ресторантът, в който футболният отбор на Шъджиаджуан Йончан, с треньор Ясен Петров, похапват при гостуванията в града. А за да завърша с нещо любопитно – китайците много харесват българските люти чушлета и ги поръчват за десерт като бонбони!

Гост автор: Д. Владиков – преподавател в Шанхай

Етикети:

За автора

Списание VIP