Buongiorno България!

Дами, време е за празник! На 25 септември италианската модна марка Gucci, подлудяваща милиони жени по цял свят, публикува в своя официален сайт снимка с българския флаг и надпис „ Buongiorno България!”, с което извести ценителите на бранда у нас, че вече съвсем спокойно могат да пазаруват онлайн от всички  налични колекции, с директна доставка до вкъщи.

Buongiorno България!

Gucci приветства посетителите на сайта да разгледат основната линия есен-зима 2012/13, в която могат да видят прекрасен панталон от щампован жакард за 995 евро, чанта от екстравагантна змийска кожа за 2500 евро или шал от ръчно рисувана коприна на цена от 180 евро. Освен за дамите, модният гигант е помислил и за мъжете – на тяхно разположение, с доставка до България е цялата мъжка колекция. В онлайн платформата могат да бъдат открити  детски модели за мъниците, както и специални оферти за подаръци на любимия или любимата. Обособена е и специална секция с новини, предстоящи събития на марката, снимки на звезди, а също и кратка информация за историята на бранда.

Както е известно империята бива основана през далечната 1921г. в малко италианско ателие, година след като Гучио Гучи се връща във Флоренция и се жени за Аида Калвели. Пребивавал няколко години в Англия, усвоил няколкото професии от оператор на асансьор, през портиер и охрана, Гучи имал възможността да наблюдава шикозните модни дрехи на представителите на висшето общество. Така младият, все още неосъзнат дизайнер, наблюдавал, изучавал вкусовете на хората от елита и след поредната загуба на работата си, се заврнал в родната Италия, с решението да промени радикално живота си.