Бюрото ни разкрива какъв вид гении сме

15.09.2015

Всеки е гений по свой си начин. Не всички можем да сме толкова умни, колкото Айнщайн, но това не означава че не можем да допринесем за доброто на света със способностите, които са ни дадени.

И независимо какво работим, важното е да си вършим задълженията с желание и постоянство. Някои работят на бюра по цял ден, други пък влагат физически усилия. Този материал е по-скоро за “плъховете” по бюрата.

Някои колеги се славят с перфектно подредени работни места, други пък са толкова разхвърляни, че е трудно да намериш при тях и един химикал. Но какво можем да разберем за себе си и за колегите, гледайки работните си бюра?

Бюрото ни разкрива какъв вид гении сме – разкрийте себе си и колегите!

1.. Място за всичко и всичко на мястото си

Мария Кюри е нашият модел за подражание за тази точка. Работното бюро на Кюри е било абсолютно минималистично. Един бележник, писалка, малък часовник, френски речник и гарафа с вода. Нищо повече, нищо по-малко. Ако вашият работен плот е напълно функционален и лишен от излишни елементи – това може да бъде признак на гениален начин за фокусиране!

2.. Креативно объркване

Лорънс Е. Грей, автор на модерния подход към “Теория на вероятностите”, казва: “Бюро затрупано с книги и хартия, химикалки и моливи, като моето, обикновено показва склонност към творческа работа над желанието да останем подредени.” От същият тип модел е бил и Алберт Айнщайн. Често по адрес на гения Айнщайн се подхвърлят шегички, като “Бюрото му е толкова пренаселено, че дори няма място за прах!”

Бюрото ни разкрива какъв вид гении сме

pixabay

3.. Контролен център

Подобно на Никола Тесла, електрическият гений, който държи на бюрото си и около него всякакъв вид технологии. Лаптопи, смартфони, таблети  и една “ябълка” (Apple) на китката си. Всичко що е нова технология, присъства на бюрото ви. Дали не сте новият гений на електрониката?

4.. Сам вкъщи

В наши дни един на всеки петима американци работи от вкъщи, като числата и в световен мащаб вече са доста близки. Така, че ако някой съсед ви погледне мрачно и ви пита защо си седите по цял ден вкъщи, отговорете му с факти и му кажете колко е хубаво сам да управляваш времето си.

Относно работното място вкъщи, по-добре си изберете един слънчев ъгъл на стаята и си го определете за работното бюро. Така ще си знаете, че този кът е само за работа. За сравнение Чарлз Дарвин е стигнал до някои от най-гениалните си заключения на бюрото си вкъщи.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.