Бъдете благодарни за това, което имате

17.12.2014

“Бъдете благодарни за това, което имате в момента. Като започнете да мислите за всички неща в живота си, за които сте благодарни за, вие ще бъдете изумени от безкрайните мисли за хубавите неща, които се появяват в съзнанието ви. Трябва да започнете от някъде, а след това по закона на привличането ще получите още благодарни мисли. “- Ронда Бърн, “Тайната” (The Secret).

Хората някак си винаги сме склонни да търсим негативните аспекти в живота си. Ако нещо е добре, се питаме защо не е по-добре. Ако нещо не върви, търсим кой е виновен. Въобще човешките същества (не всички разбира се, винаги има изключения) са така устроени, че винаги да търсят нещо повече. Това е нещо нормално, това е нашата центробежна сила, която ни бута напред по житейския ни път. Но забравяме нещо много важно – да благодарим, за това което вече имаме.

Мисля, че краят на годината и началото на новата е точният момент да поседнете за кратко, да си помислите и напише за какво сте благодарни в живота си. Тези размисли ще доведат след себе си още и още положителни помисли. Така ще се презаредите с положителна енергия, за да може да начертаете бъдещите си амбициозни планове.

За да дам старт на този списък с благодарности, ще Ви изброя някои, според мен, общовалидни насоки.

Бъдете благодарни за това, което имате и не пренебрегвайте малките си успехи по пътя към големите цели

Животът

Независимо как възприемате живота си, той сам по себе си е дар. Толкова много хора не получават шанса да изживеят това, което ние сме видели и почувствали. Заболявания, бедност, глад и суша съпътстват живота на хиляди хора всяка година, така че трябва да сме благодарни, че сме здрави и живеем в нормални обстоятелства.

Приятелите

Човек не избира семейството си, но сам подбира приятелите си. С тях се веселим, сподяме си, доверяваме се, те са кръгът от хора, разположен най-близко до нас. Трябва да сме благодарни, че ги имаме.

Нашата вътрешна сила

Фактът, че сме се изправяли след преживени провали, показва колко силни сме всъщност. Ако нямахме силата да преоделеем трудностите и проблемите никога нямаше да сме там, където сме сега. Бъдете благодарни за това!

Бъдете благодарни за това, което имате

Снимка: pixabay

Грешките, които допускаме

Безгрешни хора няма и не трябва да се чувстваме депресирани и виновни, ако допуснем или направим нещо неправилно. Именно в това се крие чарът на живота, в грешенето. Кое бихте запомнили по-добре, това което сте направили както трябва или това, което сте объркали? Всяка грешка е урок, който ни прави по-добри!

Тялото

Бъдете благодарни за това, което ви е дала природата. Здравото тяло е един от най-големите дарове, които можем да получим.

За толкова много неща ми се иска да изкажа благодарност, че сигурно ако продължа да пиша списъкът ми ще стане поне 3-4 страници. Засега спирам да ви занимавам с моите благодарности и оставям на Вас да си допълните и изготвите списъка.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.