Бъдете очарователни без много усилия

Научете как...

18.04.2015

Кой каза, че трябва да вложите много време и пари, за да бъдете прекрасни и очарователни?! Не се опитвайте да се промените или да се държите неестествено само и само да изглеждате по-добре в очите на хората. Най-добрият начин да бъдете очарователни е просто да бъдете себе си. Подчертайте естествените си черти, „гримирайте се“ с усмивка, дръжте се естествено и със сигурност ще очаровате околните.

Бъдете очарователни без много усилия, като просто бъдете себе си

1. Забравете за „идеалите за красота“

Да, момичетата и момчетата от рекламите и списанията изглеждат страхотно, но не трябва отчаяно да се стремите да приличате на тях. Всеки човек е отделна индивидуалност, отделна вселена дори. Не губете своя личен чар, опитвайки се да приличате на някой, който не „ви отива“.

Бъдете очарователни без много усилия

Снимка: Pixabay

2. Избирайте дрехи, грим и прическа, подходящи за вас

Не се стремете към супер „модерен“ вид. По-скоро търсете това, което ви отива и това, което подчертава естествените ви черти.

Вижте още: Търсете най-доброто в хората

3. Практикувайте добрата си стойка

Добрата стойка винаги е била много важна в комуникациите. Изправената стойка говори за увереност, вдъхва доверие и определено засилва очарованието, което пръскате върху околните.

4. Вземете си почивка от огледалото

Направете си експеримент, като намалите дневните си поглеждания в огледалото с 2-3, например. Избягвайте желанието и да се поглеждате във витрините на магазините. Така ще ви остане повече време да се концентрирате върху вътрешната си красота.

Вижте още: Щастливите хора не ги е грижа за…

5. Усмихвайте се

Усмивката е най-хубавият грим, който може да поставите на лицето си. Тя е и най-мощният инструмент на очарованието. Не забравяйте да я използвате!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.