Целият звезден свят е въвлечен

В едно хуманно ледено предизвикателство...

23.08.2014

Една инициатива, която започва своето вирусно разпространение от средата на 2014 година, има за идеална цел да съберете колкото се може повече дарения в помощ на Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза (АЛС), позната още, като болестта на Шарко и като болестта на Лу Гериг. Болестта представлява невродегенаративно заболяване, изразяващо се в бавното и прогресивно отслабване на функцията на периферните нерви.

Условията на предизвикателството “ледена кофа” (ALS ice bucket challenge) са кратки и ясни. Всеки, който получи предизвикателството има 24 часа, за да го изпълни и да номинира още трима души.

Целият свят е въвлечен в “ледената кофа”, в името на тази благотворителна инициатива

Целият свят е въвлечен в "ледената кофа"

Бийбър приема предизвикателството на “ледената кофа”

И Джъстин Бийбър също не изостана и предизвиква своите фенове да вземат “ледената кофа”. 20-годишната поп звезда е най-новото звездно попълнение в дългата поредица от знаменитости, които са се включили във вирусната видео кампания, за набиране на средства и информиране за невродегенеративните болести ALS.

“Добре, това е втората кофа с лед за днес”, казва той в клипа. “А сега номинирам моите Beliebers по цял свят”. “Знам, че и вие момчета имате кофа с лед някъде”.

Джъстин ни съобщава това, точно преди пръските с ледена H2O, да се изплискат над главата му. В леденото видео, Джъстин номинира приятеля си Ellen DeGeneres и президента на САЩ – Барак Обама. ТНе отнема много време преди  феновете на Джъстин да последват примера му. Поп звездата, която бе номинирана от мениджъра Scooter Braun, да приеме предизвикателството, сподели няколко фен видеа, в рамките на минути, след като публикува своето собствено.

А Вие ще последвате ли примерa му?

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.