Цената на усмивката по Коледа

22.12.2015

Броени часове остават до Коледа и тези от вас (като мен), които пазаруват в последната минута, сигурно са попаднали сред тълпите хора в търговските центрове. Всеки търси нещо красиво, с което да зарадва любимите си хора, но покрай толкова обикаляне, хората могат да станат доста нервни.

И това е само, ако си от страната на клиент, а представете си какво им е на хората, които ни обслужват по магазините. И на тях им идват в повече тълпите хора с различни претенции.

Преди доста години един универсален магазин в Ню Йорк, разбирайки на какво напрежение са подложени продавачите в навечерието на Коледа, предлага на читателите на рекламните си материали една много простичка философия.

Цената на усмивката по Коледа

“И ако в забързаното пазаруване в последния момент преди Коледа някой от продавачите ни е твърде уморен, за да ви се усмихне, не бихте ли му подарили вие една усмивка?”

Само едно движение на устните, за да дадете на околните толкова много. Усмивката не струва нищо, а дава толкова много. Тя обогатява единия, без да направи другия по-беден. Тя трае само миг, но споменът за нея понякога остава завинаги.

Цената на усмивката по Коледа

Снимка: home.bt.com

Този жест е толкова малък и същевременно толкова голям. Усмихнете за да подарите радост на някой, който в забързания си график е забравил какво е това.

Ако в магазина продавачката ви изглежда намусена, не я обвинявайте, най-вероятно е уморена и няма време да се усмихне. Може да дадете на тази изтощена жена малка радост преди Коледа, като подарите само една своя усмивка. Със сигурност ще се опита да ви отвърне със същото и ще се чувства по-добре до края на работния си ден.

Усмивката е толкова ценна, колкото хиляди подаръци. Но не може да се купи, изпроси, заеме или открадне, защото не представлява никаква ценност, докато не бъде дадена от сърце другиму.

 

По мотиви от книгата “Как да печелим приятели и да влияем на другите” , Дейл Карнеги

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.