Центърът за извънредни операции Маунт Уедър

„Сенчесто правителство“ ли ръководи САЩ?

03.04.2015

Съоръжението в Маунт Уедър е разположено на територията на Лоудън и Кларк Каунти във Вирджиния. Състои се от две основни части – една на повърхността, занимаваща се с управлението в случай на национални бедствия, и една по-тайнствена подземна секция. Съществуването на този таен комплекс е непотвърдено, но се смята, че той служи като дом на ключови лица от Вашингтон по време на криза.

Центърът за извънредни операции Маунт Уедър е едно от местата, които никога няма да посетите

Местоположение: Блу Ридж Маунтинс

Възможност за достъп: тайно съоръжение, което да приюти американското правителство в случай на бедствие.

Местността Маунт Уедър в миналото е била използвана, като център за изстрелване на климатични балони, а по-късно попада под егидата на американската Дирекция на мините. През 1950 г. е предприета продължителна програма за сондиране в планината с цел изграждане на подземен военен комплекс от тунели и бункери.

Днес комплексът заема няколко акра и се смята, че включва усъвършенствани вентилационни системи, компютърни зали, радио зала, болница, резервоари и спални помещения. Усилено се говори, че Маунт Уедър ще бъде използван, като алтернативен команден център от президента и други висши държавни служители, както и от членове на Върховния съд по време на война или бедствие. Носят се слухове, че голяма част от членовете на Конгреса са били докарани тук непосредствено след терористичните атаки на 11 септември 2001 година.

Центърът за извънредни операции Маунт Уедър

Маунт Уедър от близо

Центърът е разположен, без да се набива на очи, край магистрала 601. Сградата привлича внимание за първи път през 1977 г., след като самолет Боинг 727 се разбива наблизо вследствие на лошо време.

Някои от останалите слухове са, че Националната художествена галерия има план при критични обстоятелства да пренесе тук колекцията си от произведения на изкуството.

Докато операциите на Федералната агенция са в обществената сфера, подземната част от комплекса запазва мистерията си. Никога журналисти и обществени лица не са получавали право на достъп, а всички официално свързани с комплекса служители запазват пълно мълчание. Районът е ограден с телена ограда и бариери, а знаците предупреждават: „Собственост на САЩ. Влизането забранено“. Въоръжена охрана патрулира в околностите и охранява главните входове, за които се смята, че включват противовзривни врати с дебелина от 3 метра, тежащи 30 тона всяка.

Вижте още: Айрън Маунтин – Атомното хранилище в Бойерс

Някои привърженици на конспиративните теории са убедени, че в комплексът работи „сенчесто правителство“, което дърпа конците на Вашингтон, въпреки че има малко факти, които да подкрепят такава безумна теза.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването