Чарли Чаплин – ключовете на успеха

„Ден без смях е изгубен ден“

29.08.2014

Чарли Чаплин може да се нарече човекът бранд. Благодарение на своето изкуство неговото име става нарицателно за добър комедиен актьор. Кариерата му започва още от ранната четиринадесет годишна възраст и продължава седем десетилетия. Чаплин става обичан актьор  в американските театри. В средата на 1910-те той постепенно изработва своя легендарен кинообраз на “Малкия човек”. Награден е с Оскар през 1971 година,  1972 г. за втори път получава престижната награда на академията за уникалния си принос към изкуството на този век.

Чарли Чаплин – ключовете на успеха

1. Смях

„Ден без смях е изгубен ден“, Чаплин

Чарли Чаплин гради кариерата си около хора, които се смеят. За него това си е сериозен бизнес. Сигурно няма човек, който да не е успявал да разсмее. Успехът му се дължи на талант, разбира се, но и на усилен труд, добра преценка на ситуациите и огромна доза креативност.

2. Продължавай напред

„Нищо не е постоянно в този нечестив свят, дори и нашите проблеми“,  Чаплин

През 1940 Чаплин бива намесен в неприятен скандал, стигнал и до FBI, които го обвиняват в нарушаване на федералните закони.

Въпреки проблемите си обаче той не се отказва от смеха и забавленията, които очакват неговите зрители.

Вижте още: Житейски уроци, научени от морските пехотинци

3. Защитавай това, в което вярваш

“Човек, като индивидуална личност е гений. Но мъжете в масата от хора формират едно безглаво чудовище, голям глупав идиот, който отива, където го побутнат”, Чарли Чаплин.

“Великият диктатор” беше филм на 1940-те, в който се подиграваха на Хитлер и неговия “славен” Трети Райх. Именно в този филм зрителите чуват Чаплин да говори за първи път. Въпреки, че продукцията е успешна, получава много критики, поради факта, че актьорът го използва за да изрази политическите си възгледи. Въпреки всичко, той защитава позицията и мнението си.

Чарли Чаплин – ключовете на успеха

„Ден без смях е изгубен ден“

4. Не се предавай

“Отчаянието е наркотик. Той приспива ума до безразличие.”, Чаплин

Цялата кариера на Чаплин може да се определи с думите “никога не се предавай”.

5. Работи с каквото имаш налично

“Всичко, което ми трябва за да направя комедия е парк, полицай и красиво момиче”, Чаплин

Чарли Чаплин – ключовете на успеха

Чаплин успява да развесели по най-лесните и прости начини. Буквално от нищо прави нещо и всички се превиват от смях.

6. Казвай своята истина

“Влязох в бизнеса за пари, а изкуството израсна от това. Ако хората са разочаровани от това откровение, не мога да им помогна. Това е истината.”, Чаплин

Чарли Чаплин може да бъде, ако не друго, то брутално откровен. Неговата цел е била да изкара пари и това и прави чрез изкуството си. Работи усилено за да стигне до славата и парите. Дори година преди смъртта си, на 87 години, той все още участва в заснемането на нова продукция.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.