Чувството за хумор – едно мощно оръжие

Как да излезем от всеки проблем с усмивка...

13.06.2016

„Смехът е здраве“ – това е една много стара, но и много вярна максима. Никога не сте се замисляли, каква невероятна сила се съдържа в чувството за хумор и доброто настроение, нали? Чрез неговата помощ можете да направите ежедневието си по-лесно, а живота по-цветен.

В кои ситуации, чувството за хумор е повече от полезно…

Когато някой Ви напада открито – най-лесният начин да отговорим на агресията е с агресия. По-срамежливите хора се свиват в себе си и изпадат в депресия. Започнете да пробвате да се справяте с подобни ситуации с премерен хумор и усмивка. Запомнете и най-трудната ситуация и най-неразрешимия конфликт има своята забавна дори комична гледна точка. Не прибягвайте до груб сарказъм – целта не е да унищожите Вашия опонент. Идеята е да погледне на възникналото положение от друга гледна точка.

Вижте още: Смях за здраве – буквално!

Попаднали сте в неловка ситуация – всички сме имали тегави моменти, когато секундите ни се струват часове, а времето сякаш спира. За да излезете от подобно положение, пробвайте с широка усмивка и с лека шега. Дори и това да не се получи от първия път, пробвайте отново. От това може обстановката да не стене магически по-ведра, но поне няма да останат недоизказани думи и скрити неща. С времето това ще има положителен ефект.

Чувството за хумор ни помага в трудните дни

Използвайте чувството си за хумор, когато сте попаднали в неловка ситуация…

Самоиронията ще ви даде нужната самоувереност – всеки един от нас има свой идеал за съвършенство. С времето сме свикнали да вдигаме собствената си летва все по-нагоре – да се притесняваме и крием своите недостатъци и непрекъснато да взимате всичко твърде на сериозно. Замислете се какво би станало ако погледнем на живата от друг ъгъл. Да си кажем какво пък толкова. Да се изправим и надсмеем над собствените си недостатъци е най-добрия начин да се отървем от тях. Самоиронията ще ни помогне да се отървем от комплексите си. Тя е път към свободата.

Хуморът като средство за съобщаване на лошите новини – животът е пълен с тъжни събития и сериозни разговори. Тъгата обаче се понася по-леко, ако вложим умерена доза хумор. Не отричаме сълзите и нещастието – те са част от всеки живот. Смехът е този, който има силата да ни върне обратно в реалността. Така се постига балансът.

Чувството за хумор ни помага в трудните моменти

Споделете тъжна новина с усмивка на уста…

Смехът в нашето ежедневие – заредете се с добро настроение още сутринта. Пренебрегвайте трафика, работата и ежедневните грижи. Шегите и усмивката мога да направят денят Ви по-цветен. Освен това самите Вие ще станете по-привлекателни личности. Не се притеснявайте от факта, че някой би могъл да ви погледне на криво. Запомнете у всеки човек се крие дете, което иска да се усмихва.

Вижте още: Усмивката е ключът към щастието!

Не превръщайте хумора в злобен сарказъм, за да не нараните или огорчите някой. Знайте, че той е много мощно оръжие, научете се да владеете силата.

Гост автор: Гергана Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP