Coca-Cola планира да помага на стартъпи

Корпорацията иска да вложи пари в развитието на добри идеи

16.11.2014

Още през 2013 г. Coca-Cola стартира нов модел за създаване и подпомагане на стартиращи компании,  който е наречен Coca-Cola Founders. Това е един интересен модел, който ще бъде базиран на това Coca-Cola Company да си партнира с глобална мрежа от опитни предприемачи и малки стартиращи компании. От Coca-Cola няма как да направят нещо, което да не е цялостно и класно. В допълнение към просто предоставянето на ресурси за стартиращи компании да започнат дейност, от Coca-Cola се интересуват и от насърчаване на един цялостен смисъл на успеха от тези начинания, и са се ангажирали с каузата.

Coca-Cola планира да помага на стартъпи

Първият начин чрез който Coca-Cola планира да помогне на нововъзникващите е с нещо, наречено “съоснователска мрежа”. Тази мрежа не само осигурява начално финансиране за стартиращите компании, но също така и мрежа от други специалисти и фирми, чиито връзки ще бъдат от полза в дългосрочен план за успеха на малкия бизнес. Coca-Cola Corporation не взема интелектуалната собственост от стартиращите, което е огромна промяна за разлика от повечето инкубатори, ускорители или други гарантирани фондове.

Вторият начин, чрез който Coca-Cola подпомага стартиращи компании по целия свят е чрез “The Bridge”, комерсиализираща програма за стартиращи компании, която има за цел да преодолее пропастта между огромния пазар за стартиране на бизнес в Тел Авив и на световния пазар. Тел Авив вече има един стартиран малък бизнес на всеки 1 900 души. Градът работи усърдно, за да се превърне в световен лидер в областта на капиталовите инвестиции. Търговските указания, давани на бизнеса чрез тази програма са абсолютно необходими за всички страни, но най-вече в Тел Авив.

Третият начин, чрез който Coca-Cola помага на стартъпите е чрез маркетингови предприятия, които са отговорни за информираността на потребителите (не само към новите стартиращи бизнеси, но и насочват внимание към Coca Cola).

Coca-Cola планира да помага на стартъпи

Coca Cola и Spotify

Coca-Cola стартира партньорство и със Spotify. Coca-Cola Placelists се хоства на безплатен стрийминг на музикалната платформа на Spotify. Музикалното приложение, което вече е доста популярно по цял свят (наскоро и аз си го изтеглих за десктоп и останах доста приятно изненадана), вече има достъп и до ресурсите на огромна корпорация, като Coca-Cola.

Позициите във всички програми на Coca-Cola за малките предприятия на вътрешния пазар и в чужбина са изключително конкурентни, но определено си заслужава да се борите за място в тях.

Източник: Inc

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.