Cogito Pop – класическият смарт часовник

Популярността на смарт часовниците става все по-голяма

07.09.2015

В последните няколко месеца смарт часовниците набират все по-голяма и по-голяма популярност сред любителите на новите технологии, а и не само. Точно заради това решихме да ви представим Cogito Pop, който е нещо средно между класически и смарт часовник. Смарт часовникът е стилен, водоустойчив с дълъг живот на батерията, който предлага редица функции на потребителя, но подробна информация за модела ще получите в долните редове.

Представяме ви кратко ревю на Cogito Pop Smart Watch

Ще започнем малко от по-далеко. Смарт часовника пристига в опростена, прозрачна пластмасова кутия с логото на компанията отгоре. В нея ще намерите часовника и книжка с инструкции и листче с баркодове за Connected Watch приложението.

Дизайн

Часовникът е дълъг 255 мм, 20 мм широк и с дебелина от 14 мм. Дължината на основното му тяло е 43 мм. Дизайнът на Cogito Pop е дело на Хавиер Хоу. Главната идея на дизайнера била да създаде устройство, което ще предлага на хората да слеят възможността за свързаност с функциите на обикновен часовник. Външният вид на устройството е опростен максимално, но в същото време часовникът е стилен и елегантен. Устройството е оборудвано с гъвкава и стилна силиконова каишка с „точкова“ текстура, която е много удобна и издръжлива. Долната част на Cogito Pop е изработена от неръждаема стомана.

Вижте още: Apple Watch – какво още да искаме от един часовник?

Cogito Pop разполага с два бутона. И двата са разположени в дясната страна на часовника, а между тях се намира коронката за настройване на времето. Горният бутон е командният, а долният е “power” бутонът. Елементите са създадени от метал, като по този начин придават по-луксозен вид на дизайна. Времето се настройва като при стандартните часовници с издърпване на коронката и наместване на часа.

Cogito Pop - класическият смарт часовник

Нещо средно между класически и смарт часовник

Както вече споменахме, устройството притежава водоустойчивост 10 АТМ, което позволява на потребителя да се гмурка с часовника на дълбочина до 100 метра.

Дисплей

Ако не се вгледате по-внимателно в дисплея на Cogito Pop, той е като на обикновен ръчен часовник. Няма много дигитални сектори, които не издават същинската му същност. Има обичайните стрелки за часовете и минутите и 4 иконки (иконка за съобщение, за имейли, за социалните мрежи, както и иконка за информация), като сами се досещате какво прави всяка една от тях.

Батерия

Стига ме и до една от най-важните компоненти – батерията. Това е един от най-силните черти на Cogito Pop. Ниската консумация на енергия на „Bluetooth Smart“ технологията и липсата подсветка позволяват на смарт часовника да работи с една и съща клетъчна батерия близо една година, което си е супер новина за любителите на новите технологии.

Софутер

Устройството е леснодостъпно, както за iOS, така и за Android устройствата. Изискването за моделите на Apple е да имат инсталирана iOS 7 или по-нова операционна система, а при Android ще ви трябва версия 4.3 или по-нова.

Приложението, което осигурява връзката на часовника с мобилните ви устройства се нарича “CONNECTED WATCH”. Ще трябва да си включите и Bluetooth модула, за да намерите устройството и да го изберете.

Вижте още: Нов смарт часовник против стрес

Функционалности

Определено Cogito Pop не е толкова развит, колкото моделите на останалите топ брандове, но определено устройството предлага много функции, които ще са от полза на много потребители. Възможността да проверите дали имате пропуснати известия, без да си вадите телефона е едно от тях. Cogito Pop ви позволява да направите бърза проверка за пропуснати обаждания или съобщения, без да показвате неуважение към събеседниците си.

Функционалности на Cogito Pop

Cogito Connected Watch

Една от останалите полезни функции на устройството е издаването на звук, когато се отдалечите твърде много от телефона си (изгубите обхват). Това е възможно благодарение на Bluetooth връзката между двете устройствата.

Другата функционалност на устройството е водоустойчивостта до 100 метра, която ще ви позволи да плувате или да се къпете с часовника без риска да пропуснете важно обаждане. Също така от смарт часовника ще може да управлявате музикалния плеър на телефона си, което е много удобно ако спортувате.

Заключение

Като се има предвид, че устройството влиза в средния клас на смарт часовниците, и ниската цена на устройството и всичките възможности и функционалности, които предлага, то може да кажем, че Cogito Pop е отличен избор за потребителите, които търсят бюджетен смарт часовник.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването