Цветовете на дрехите показват какъв тип човек сте

Всеки цвят показва различно емоционално състояние...

27.09.2016

Характерът и емоциите ни са водещ фактор при нашите действия и думи, като в много случаи са продиктувани именно от тях. Вероятно сте забелязали как често дори избираме определен тип дамски дрехи, с които сме били облечени на събития, които искаме да повторим и чиито спомени да припомним.

Психолозите са на мнение, че по абсолютно същия начин седят нещата и с техните цветове – всеки един и всяка една комбинация от тях излъчват определен тип емоции и въздействие.

Цветовете на дрехите показват какъв тип човек сте

Нека да започнем от белия цвят, защото той е символът на чистотата и невинността и яснотата, допринасяйки особено за душевното спокойствие. Точно в това се крие и причината повечето спални комплекти да преобладават в него. От стотици години насам бялото е избиран цвят също така и при купуването на сватбено облекло.

Цветовете на дрехите показват какъв тип човек сте

Какво показва белият цвят

Червеният цвят се свързва с личната увереност и самочувствие. Жените, обличащи се с поли в този цвят с крещящи тонове, предизвикващи внимание и съблазняване, определено са дръзки.

Розовото е най-сладникавият, женски цвят на света. Представителките на нежния пол, носещи такива цветни одежди са смирени, нежни и омагьосващи. Тяхното настроение е лежерно и кокетно. Поради тази причина и детските дрешки най-често биват изработвани именно в пастелната, розова, бонбонеста гама, изкушаваща околните да схрускат бебешките крачета.

Цветовете на дрехите показват какъв тип човек сте

Перуанско дете в розово

Жълтото се смята за комуникативен и приятелски цвят и въпреки асоциациите, които предизвиква в околните, хората, които се осмеляват да облекат дреха с такъв цвят със сигурност са общителни, разговорливи и отворени към света.

Вижте още: Тенденции в дамската мода за 2017 г

Тези пък, които носят зелено облекло са веселяци и непукисти, които не възприемат света твърде на сериозно и са способни да живеят живота си на ръба.

Що се отнася до черния цвят… той е абсолютният, незаменим и непоправим източник на класа, стил, сексапил и елегантност. Според модните стилисти, това е цветът, който никога няма да излезе от мода и да намери алтернатива. Затова и по-голямата част от жените избират именно черни рокли официални събития и мероприятия. Но от друга страна, от психологическа гледна точка, аутфит, в който преобладава този цвят символизира, че носещият го е тъжен и затворен в себе си.

Цветовете, които носим показват какъв характер имаме

Жена в черно…

Етикети:

За автора

Списание VIP