Цветовете в маркетинга

Инфографика е изработена от The Logo Company

27.05.2013

Както знаете, много марки наблягат на доста цветни рекламни кампании и емблеми. Това е така, защото цветовете имат огромно влияние върху възприятието на марката и на клиентския избор.

Един цвят може да стимулира продажби и да накара потребителите да вземат продукта, без да се замислят, а друг може тотално да ги откаже да търсят продукти от същата марка. За да изберат правилния цвят, компаниите правят проучвания, за това кой е най-подходящ за тях и техните продукти/услуги и каква е целевата им аудитория. Психологията на цветовете е много силна за изграждането на доверие в потребителите и не бива да я подценяваме. Логото на фирмата наистина трябва да съвпада като дизайн и цветност на нейните приоритети и интереси.

Ние от Списание VIP ще ви покажем какво символизират цветовете в маркетинга на някой от най-големите брандове в света. Инфографиката е изработена от The Logo Company.

Вижте цветовете в маркетинга и защо големите компании избират определени цветове

Жълто – оптимизъм, топлина, чистота

Оранжево – приветливост, бодрост, доверие

Червено – възбуда, жизненост, предприемчивост

Лилаво – креативност, въображение, мъдрост

Синьо – доверие, сигурност, сила

Зелено – мир, растеж, здраве

Сиво – баланс, неутралност, спокойствие

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването