Цветът на логото говори за компанията

А какво казва....

09.07.2015

Когато решите да започнете свой бизнес и да градите свой бранд, от къде започвате? Всъщност няма значение с кое стартирате, но неизменна и важна част от процеса е изграждането и дизайна на корпоративно лого, което ясно и не двусмислено да изразява същността на бранда.

И един от най-важните моменти при обмислянето на идеите за логото е избирането на основна цветова гама. Различните цветове са свързани с различни чувства и емоции. Например зеленото говори за връзка с природата, натуралното, навява грижовност. Докато черният цвят комуникира чувства на изисканост, власт или съблазън.

Вижте още: Как да създадем перфектното лого

Но разбира се цветът не е единственият елемент от дизайна на логото, който комуникира с клиента. Шрифтът, размерът, формите, дори разстоянието между буквите оказват своето влияние върху потребителското възприятие.

Канадският производител на пластмасови карти Colourfast, изготвя една полезна инфографика, която дава базисна идея за това как цветовете на логото влияят върху възприятията за бизнеса.

Цветът на логото говори за компанията – инфографика

Цветът на логото говори за компанията

Източник: entrepreneur.com

Синьо: спокойствие, сигурност, честност, грижовност

Червено: енергия, любов, действие, страст

Зелено: органично, натурално, свежо

Лилаво: въображение, креативност

Жълто: оптимистично, уверено,

Оранжево: щастлив, енергичен, приятелски

Черен: изискан, официален, луксозен

Многоцветни: позитивен, игрив,..

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.