Да бъдем себе си…

...а не тези, които другите искат да виждат!

11.09.2017

Да бъдем себе си, а не тези, които другите искат да виждат – понякога това се случва, но понякога – не.

Всички хора са различни. И поради тази причина всеки един от нас има различно мислене и различен начин да изрази себе си пред останалите. Но понякога някои хора не намират правилния начин да изразят себе си и доста преиграват.

Да бъдем себе си, а не тези, които другите искат да виждат

Реалността – да бъдем себе си и да не играем роли. Да сме такива, каквито сме наистина – не всеки поема този риск. Много хора решават, че е по-добре да „изиграят“ дадена роля пред даден човек и да бъдат този, когото отсрещната страна би искала да види в очите на „артиста“. По този начин, чрез нашето фалшиво „Аз“ може би наистина обкръжението от хора в нашия живот би било по-голямо на брой. Но дали наистина си заслужава? Нужно ли е да играем някой друг и бихме ли спечелили наистина нещо от цялата тази лъжа? Ако бъдем фалшиви и се представяме пред останалите като някой друг, това рано или късно ще си проличи. Дали това ще се случи в по-ранен или по-късен етап, зависи само и единствено от това колко добри актьори сме.

Неподправените – да бъдем истински и да се отнасяме с останалите без преструвки и да покажем истинското си „Аз“ е нещо много хубаво и честно спрямо нашите събеседници. Когато сме истински трябва да знаем, че няма да бъдем одобрени от всички. Но пък ще сме сигурни, че хората от нашето обкръжение наистина ни харесват и нашата компания им е приятна.

Да бъдем себе си...

Вярвайте в себе си!

„Фалшивите“ – те знаят, че във всеки един момент трябва много да внимават какво са казали на определен човек по определена тема, тъй като може да са казали противоположното по дадения въпрос на друг човек. И всичко това само, за да могат да се харесат на всеки един от отсрещната страна и в чуждите очи да бъдат идеалният пример за подражание.

Осъзнаването – „Истинските“ биха могли да са спокойни и не би имало нещо, което да ги притеснява относно държанието и отношението им спрямо останалите. Те могат да са спокойни, че всичко ще бъде наред, тъй като те са показали истинската си същност и целите са на показ.

„Актьорите“ навярно осъзнават, че не всички от обкръжението им биха ги харесали без маската, която те сами са си сложили. Но това е индивидуален избор и никой не може да ни попречи да бъдем себе си или пък точно обратното – да бъдем вълк в агнешка кожа.

Изборът, който правим всеки ден би могъл да ни отвори много врати, но може и да затвори много от тях. Обмисляйте добре преди да направите избора си!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.