Да бъдеш жива картина

Авторът на филми Zach King ни показва изненадващо изкуство

02.01.2017

Авторът на филми Зак Кинг ни показва изненадващо изкуство.

Той се представя като персонаж от картина, която изведнъж оживява пред зрителите. Експозициите представляват смесица от изобразително изкуство, художествено творчество, боди арт и пантомима.

Сюжетът е обикновен и напълно семпъл, но случващото се носи изненада, любопитство и приятното усещане за невинност и възторг.

Да бъдеш жива картина и креативното изкуство на Зак Кинг

В подобни пърформанси, публиката остава не само очарована и приятно сюрпризирана от случващото се в изложбената зала, но и има възможност активно да участва в представлението.

Това е един от ярките примери на съвременното изкуство, което все по-често е представяно като компилация от няколко различни проявления на авторското въображение.

Да бъдеш жива картина с Зак Кинг

Живото изкуство на Зак Кинг

Самият Зак Кинг споделя, че неговото „пътешествие” в киното започна, когато е едва седемгодишен, когато неговите родители му подаряват камера и той снима с нея по време на сватба.

Като първокурсник във филмовото училище Biola University Кинг стартира канал в YouTube и неговите забавни и любопитни клипчета достигат до 1 милион гледания. Въз основа на работата и качването на още клипове, Книг днес може да се похвали със 100 милиона гледания.

Вижте още: Авангардизъм – изкуство, което отрича изкуството

Неговия клип Jedi Kittens Strike Back, изобразяващ котки с лазерни лъчи, има небивал успех и над 22 милиона гледания – постижение, с което не могат да се похвалят нито известни личности, политици и музиканти, нито шоумени, продуценти и режисьори.

Той самият е усмихнат млад мъж, който може да бъде чудесен пример за  човек,  вдъхновен от похватите в изкуството, който  се стреми да представи живота през един забавен, цветен и жизнерадостен поглед, който ни носи добро настроение.

Разбира се, мечтата на Кинг е да пробие в кино индустрията и за радост на многохилядните си фенове, да създаде качествен пълнометражен филм.

До тогава 35 годишният американец смята да твори и да радва феновете си с още креативни филми, които се радват на хиляди споделяния в социалните мрежи.

Етикети:

За автора

Списание VIP