Да бъдеш различен…

Да бъдеш различен е дарба, която понякога дори ,,различният‘‘ не осъзнава, че притежава

31.07.2017

Да бъдеш различен от останалите хора, това е нещо много рисково. Когато човек е различен с нещо, той бива изолиран. Защо това е така?

Да бъдеш различен или да следваш стадото?

Хората са различни – нормално е всички хора да са различни. Не е възможно да сме еднакви. Има всякакви хора. Едни харесват едно, други – друго. Но да се плашим ли, когато забележим, че някой с нещо е малко по–различен от нас? Ако дадем шанс на човека отсреща и се опитаме да го разберем, да проникнем в душата му, да видим каква е истинската му същност, може би бихме видели нещата от друг ъгъл. Ако имаме смелостта и желанието да го направим всъщност може да се окаже, че това, което виждаме отвън, съвсем не е това, което е отвътре.

Да се докоснем до непознатото – да протегнем ръка към непознатото без да се страхуваме да опознаем нови неща, нови светове, нови емоции, това би било опит да усъвършенстваме себе си и да покажем сами на себе си, че сме склонни да се опитаме поне да се докоснем до различното, до нови за нас до този момент изживявания.

Всеки един от нас води различен начин на живот и поради тази причина всеки един от нас има различно минало, различно настояще и навярно различно бъдеще.

Да бъдеш различен...

Осмели се да бъдеш различен!

Противоположностите или сродните – казват, че противоположностите се привличат. Може би наистина е така. Или пък близките и сходните характери се привличат? Но и в двата варианта винаги по пътя си можем да срещнем някой, който макар и твърде различен, да докосне душата ни и да ни накара да се замислим и да видим света през други очи, през чуждите очи на непознатия и различния човек. А може би това не е чак толкова лошо решение… Нека не бъдем ограничени и да имаме твърде много предразсъдъци, а бъдем по-отворени за непознатото.

Когато се срещнем с такъв човек, вместо да губим време да се чудим ,,как и защо‘‘, трябва просто да се опитаме да почерпим опит и нови изживявания.

,,Различните‘‘ също разбират, че са нещо друго от всички останали, но те не го приемат като недостатък. Дори напротив. Те знаят, че са такива, каквито са, защото могат и знаят неща, на които могат да научат тези, които проявят любопитство и желание към тях.

Да бъдеш различен е дарба, която понякога дори ,,различният‘‘ не осъзнава, че притежава.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.