ДА и НЕ при коледното пазаруване

14.12.2015

Почти е време да се отдадем на заслужена празнична почивка и радостно да посрещнем новата година. Предколедното пазаруване вече тече с пълна сила, а това означава само едно – лудница по магазините и изпразнени портфейли. Добре че съществува онлайн търговията, за да не се налага да обикаляме до полуда всички молове.

Пазаруването на подаръци тече с такъв ентусиазъм, че понякога хората се самозабравят и харчат луди суми, които дори не могат да си позволят. Вярно е, че любимите ни хора заслужават най-доброто, но е необходимо да намерим правилния баланс, така че да не се окажем без пукната пара по време на празниците.

ДА и НЕ при коледното пазаруване – бъдете умерени при решаването на покупките си.

На какво да кажем ДА:

1.. Изгответе си бюджет

Преди да се разгорещите в пазаруването в мола или онлайн, направете си кратък план – какво да купите и какво не, и в рамките на какъв бюджет.

2.. Бъдете опортюнистични

Тази сложна дума всъщност означава да се пригодите към създала се ситуация на момента. А в контекста на пазаруването това ще рече да сте гъвкави. Ако сте пропуснали да се възползвате от промоциите на Черния петък, разтърсете се онлайн за изгодни сделки и купони за намаления.

3.. Безплатна доставка

Ако пазарувате онлайн, осигурете си безплатна доставка. Няма смисъл да търсите 10%-20% отстъпка, ако ще трябва да платите доставка, която ще “изяде” спестените пари от стойността на стоките.

ДА и НЕ при коледното пазаруване

Предколедното пазаруване е в разгара си

На какво да кажем НЕ:

1.. Не харчете повече отколкото имате

Кредитните карти са супер, но ако се отнесете повечко и хоп стигнали сте лимит, който ще плащате поне следващите 6 месеца от годината. Бъдете разумни и се придържайте към бюджета си.

2.. Не купувайте евтини стоки, търсете правилното съотношение цена-качество

Не търсете просто най-евтиното. Преценете кое си заслужава повече пари и кое не и направете правилните избори.

3.. Купувайте стоки, които могат да бъдат върнати или заменени

Проблемът при пазаруване за коледните празници е, че често вземаме неща, които може и да не са по вкуса и размера на получателя си. Така, че предвидете това, като сте сигурни, че закупените стоки могат да бъдат върнати или поне заменени.

И най-важното – забавлявайте се докато пазарувате! И разбира се наслаждавайте се на празниците и времето прекарано с любимите хора.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.