Да избегнем Коледното преяждане

05.12.2013

Да избегнем Коледното преяждане

Празници, хапване, пийване на корем и после няколко месеца оплакване. Какво да правим, като ни е в природата (поне на някои) – не можем да устоим на вкусна храна. А и особено по Коледа, когато навън е студено, а на нас ни е толкова хубаво да си хапваме и пийваме на топличко.

Всичко звучи добре, но като се погледнем после в огледалото, изпъкналите кореми, ще ни разрушат цялото удоволствие от похапването в празничните дни. Така, че имаме 2 варианта – или не прекаляваме с храната, когато трябва, или се борим с последствията, когато вече се налага.

Колкото и да ми се иска да вярвам, че ще се спазя първият.. едва ли ще е точно така, като се познавам. И все пак тази година съм решена поне да се опитам и поразмишлявах над следните добре познати и изтъркани съвети:

1. Не пропускай закуската, като подготовка за обилния обяд или вечеря. Ако си мислиш, че без едно хранене, греховете от следващите ще се опростят – в голяма заблуда си..

Май са прави..

2. Изпий една чаша вода преди да седнеш на масата. Поне малко да залъжеш стомаха, че е пълен и не е нужно да поглъща една камара високо калорична храна.

 – Е, това звучи лесно. Ще го пробвам.

Да избегнем Коледното преяждане

3. Яж бавно! – хубаво правило, имащо отношение към ежедневният и здравословен прием на храна.

– Аз се опитвам да спазвам това от години и все още безуспешно. И все пак продължавам да опитвам...

4. Не се залежавай пред телевизора!

 – Виж как хубаво се сипе снега навън, иди си поиграй, като едно време.

5. Пийвай, но умерено!

 – То и без това по Коледа, баба ти все ще ти следи чашката, едва ли ще се отпуснеш да си пийнеш.

6. Избягвай мазните храни.

– Това може и да го спазя. А и кучето ще се облагодетелства.

 

„Из размисли и страсти за не-преяждането по Коледа“

 

П.С. Може да ми дадете още съвети за размисъл по темата, на страницата ни във фейсбук.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.