Да планираме ли живота си?

Или това е предпоставка всичко да се обърка...?

15.05.2016

Личното планиране и поставянето на цели не са любима тема за много хора. Дори някои смятат, че не е хубаво да се правят планове, защото винаги нещо се обърква. Но в интерес на истината планирането и поставянето на цели са изключително важни и основни елементи, ако искаме да успеем в живота и да достигнем до величието, за което винаги сме мечтали. Успелите хора дълго разработват ясна и подробна визия за това как ще изглежда живота им, после съставят план, в който разбиват визията си на последователни цели, за да не изглежда толкова трудна мисията им, тъй като виждат голямата си цел като поредица от изпълними стъпки, определящи ежедневните им действие, които ще ги доведат до тяхното величие. Именно затова трябва да планираме живота си и да разбием мечтите си на малки стъпки, които един ден ще ни отведат там, за където сме се запътили – към върховете.

Да планираме ли живота си или това е предпоставка за провал?

Един от най-добрите ефекти от планирането е въздействието му върху съзнанието ни. Навярно повечето от вас са обърнали внимание, че е изключително трудно да фокусираме съзнанието си върху дадено нещо. Едно от нещата, които могат да ви помогнат да го сторите е записването на определен план и разбиването му на последователни цели. Самото действие ще ви помогне да изострите разбирането си за най-важното. А колкото по-добро разбиране имате ще направите и по-добър избор. А след като направите по-добър избор, несъмнено ще постигнете по-добри резултати в живота и в личното си развитие.

Да планираме ли живота си?

Планирането въздейства върху съзнанието ни в положителен аспект…

Затова не се страхувайте да планирате живота си. Вземете един бял лист и химикал в ръка и започнете да записвате какво искате от живота, какво искате да работите и в какъв дом искате да живеете. Така ще видите до къде искате да стигнете, а резултатите, които ще постигнете ще ви изумят.

Вижте още: Трудните решения за промяна

Най-добрият подарък, който можете да си направите е да започнете да планирате живота си. Започнете още от днес и само гледайте какво ще се случи.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването