Да се забавляваме или да се разстройваме?

Всеки ден имаме възможност да направим избор

13.10.2016

Най-важното от всичките ни човешки качества е способността да избираме. Да изберем как да живеем. Да изберем какво да направим. Да изберем как да разглеждаме и оценяваме дадено обстоятелство. Да изберем как да прекараме деня си.

Да се забавляваме или да се разстройваме – изборът е ваш!

Всеки ден ние имаме възможността да направим избор. И начинът, по който избираме, определя съдбата ни. Затова ако времето е дъждовно не се разстройвайте. Намерете начин как да се забавлявате. Останете си вкъщи, направете си чай и прочетете някоя интересна книга или просто се обадете на приятел и гледайте филм заедно, а навън нека си вали. Не е нужно да мърморите и да се разстройвате само защото времето е лошо. Винаги може да извлечете позитиви и да намерите начин да се забавлявате дори в най-голямата буря. И както казва писателя Пол Теру: „Само глупакът обвинява дъжда за лошо прекараната ваканция“.

Да се забавляваме или да се разстройваме?

Дъждът не е повод за лошо настроение

Тук идва и най-силното ни качество: да направим избор. Да оставим лошото време да ни повлияе и на нас и да се намусим като буреносни облаци или да направим избора да извлечем всеки позитив и да се забавляваме така, че дори да не разберем, че на вън е валяло.

Вижте още: Най-хубавите неща изискват саможертви

Животът е кратък приятели, затова трябва да изберете какво да правите и как да направите така, че да се чувствате доволни и удовлетворени. Всеки ден вие сами избирате как да прекарате деня си, а в края на деня всичко се трупа на вашата сметка. Ако сте се забавлявали и денят ви е бил изпълнен с позитивни емоции – супер! Но ако днес сте направили избора да се разстройвате и денят ви е бил изпълнен с негативни мисли, то това е един цял ден пропилян заради негативизъм. Както казах ние сами правим своя избор как да прекараме живота си и ако избираме мъдро, нито времето, нито хората биха били способни да ни развалят настроението.

А ти какво избираш? Да се забавляваш или да се разстройваш? Изборът е изцяло твой…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването