Да си отгледаш щастие

Няколко полезни съвета...

30.05.2016

Толкова много се е изписало по тези тема. На практика има всякакви и най-разнообразни съвети, но всеки човек сам чертае своя път на щастието. Когато се научите да обичате себе си и другите, тогава можете да тръгнете към един по-добър живот. А ето и как да си отгледате голяма доза щастие.

Няколко страхотни съвета, които ще ти помогнат да си отгледаш щастие

Отпуснете се – спрете да мислите за всичко важно или маловажно, което Ви заобикаля. Колкото и да Ви повтарят, че заетия човек е щастлив това не е точно така. Времето, в което сте сами със себе си ще Ви помогне да разберете, какво искате от живота, какво Ви мотивира и какво Ви кара да се чувствате добре.

Не се затрупвайте с излишни вещи – те биха Ви донесли само временно удовлетворение и съществуват много по-важни неща от тях. Замислете се, че времето, което отделяте на една вещ може да го дадете на любим човек или животинче.

Няколко съвета как да си отгледаш щастие

Радвайте се на успехите в живота ви…

Радвайте се на успехите – независимо от това дали са ваши или чужди. Не подценявайки себе си и околни ще осъзнаете, че всеки прави малки крачки напред в ежедневието си. По този начин светът се променя и това е за добро. Оценете всяко малко подобрение, което направите за себе си или за околните. Така всеки ден ще има за какво да сте благодарни.

Отървете се от всички зависимости – трудно е наистина, но трябва да осъзнаете един простичък факт: Вие сте много по-силни от тях и много по-важни. Не позволявайте на нищо вредно да влия върху здравето и живота Ви.

Вижте още: Хюман Дизайн – Първите Стъпки към Щастието

Прогонете тревожните мисли – те не са ваши, това е истината. Колкото и критична да изглежда една ситуация – изход винаги има. Реално нещата, за които се тревожите в ежедневието всъщност не са фатални и приличат на слон само в съзнанието.

Да си отгледаш щастие

Бъдете позитивни и прогонете негативните мисли…

Другите хора са… други хора – не се старайте да се нагаждате според тях, нито пък искайте те да бъдат като Вас. Двата пъти ще ударите на камък. Не се създавайте, нито пък следвайте някого. Това важи за вашите деца, близки, любовници. Вървете спокойно и уверено по вашия път и с правилните хора ще се срещнете в една посока.

Балансът е истината – за да има добро трябва да има и лошо. За да има щастие трябва да има и нещастие. Светът не може да бъде едноцветен. Приемете го и не се ядосвайте, че не можете да го промените. Това само вреди на здравото Ви. Животът е точно този миг, щастието също. Научете се да го изживявате.

Гост автор: Гергана Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP