Да следваме ли мечтите си?

04.07.2017

Всички хора са различни и оттам следва, че всеки един има различни мечти и любими занимания.

Всъщност мечтите са това, което ни движи напред и ни дава сили да посрещаме смело предизвикателствата на всеки един ден.

Да следваме ли мечтите си? Един въпрос, който вълнува всеки, който се разкъсва между реалността и желанието за нещо повече, нещо по-добро.

Мечтите

Мечтите са нещо много хубаво. Всеки един човек има дадена цел в живота си и тя е следвана точно от дадена негова мечта. Когато някой мечтае за нещо, това означава, че за него това е едно от най-важните неща в живота му. Даден човек може да мечтае да стане космонавт, да опознае нови места, които не всеки може да види. Друг да мечтае да стане съдов хирург и да спасява човешки животи. До това някой да мечтае да стане писател и да се докосне до останалите хора, чрез това, което е написал и с него е искал да каже нещо на останалите хора. Една мечта може да се простира на светлинни години от тази на друг човек. И точно поради тази причина, понякога човек остава неразбран от събеседника си. Но това в никакъв случай не трябва да е причина да спираме да мечтаем и да спираме да следваме дадена мечта.

Всеки човек трябва да се бори за постигането на своите цели и това, което го прави щастлив и пълноценен.

Разбирането на дадена мечта

Когато получим разбиране от отсрещната страна и човекът срещу нас мечтае за същото нещо като нас, това е едно прекрасно чувство. Когато виждаме, че получаваме разбиране за нашите стремежи и копнежи, така ние се чувстваме пълноценни, радостни и щастливи.

Неразбирането на дадена мечта

Една от причините децата да не могат да следват сърцето си и това, което искат да правят и това, с което искат да се занимават за в бъдеще са родителите. Родителите са затова, да напътстват своите деца, да им покажат правилната посока и пътят, по който да тръгнат, но не и да избират вместо тях. Родителите са затова, да подкрепят децата си, да ги окуражават, но не и да подрязват крилете им. Всеки има право на избор. И този избор зависи изцяло от нас самите. Дори и някой да ни попречи да следваме мечтите си и нашият собствен избор, това няма да е задълго. Ще дойде момент, в който нещата ще се обърнат и всеки ще поеме по своя път и ще продължи да следва целата си.

Всеки един от нас трябва да приеме избора на човека до себе си и да го приеме такъв какъвто е. Да прояви разбиране към стремежите на ближния. Дори и те да са неразбираеми за него самия.

Но дори и да не получим разбиране от хората до нас, не трябва да се отказваме от нас самите и от нашите стремежи и мечти.

Следвай сърцето си, следвай това, което обичаш да правиш…

 

Гост Автор: Теодора Тенев

teodora.tenev@gmail.com

Етикети:

За автора

Списание VIP