Да споделяме ли?

Да споделяме или да не споделяме? Това е въпросът...

28.03.2017

Може би сте чували сентенцията „Не бива да говориш, за това, което не искаш да загубиш“.

Хората, които не робуват на суеверия, вероятно не се замислят особено над това дали да споделят за своите сполуки и стремежи с околните.

Но дали е добре да се разказват личните амбиции, професионални цели и да се говори прекалено за идеите ни?

Да споделяме или да не споделяме? Това е въпросът…

Повечето секти непрекъснато повтарят едни и същи постулати, с което едва ли не превръщат своите вярвания в обща истина. Това е техният начин да внушават идеи, в които искат да вярват последователите им.

И това действително се случва.

Ако трябва да говорим на езика на психолозите, излагането на една цел пред даден човек се нарича социална действителност.

Да споделяме ли?

Да разказваме ли за личните си амбиции?

Дори и да изпитваме силно желание да споделим амбициите си, трябва да имаме предвид, че със самото повтаряне на това какво възнамеряваме да правим, ние от части „подлъгваме“ съзнанието си и то мисли, че целта е вече постигната. Ако нашата идея срещне подкрепа в социалната действителност, „залъгването“ се засилва.

Вижте още: Премахнете “спъващите камъчета” от пътя си

Вследствие на това „самовнушение“, нашите амбиции да вложим всичко от себе си в осъществяването на своите идеи рязко спадат.

Според бизнесмена Дерек Сивърс, прекаленото обсъждане на професионалните ни цели и амбиции с колегите води до понижаване на мотивацията ни да ги осъществим.

Да споделяме ли?

Дали споделянето пречи на амбициите ни?

Когато дадена цел не е споделена и работим за реализирането й, тя е нашата „пътеводна светлина“ и със своите действия, старание и желание да реализираме желаното, постепенно се приближаваме до успешния финал.

Очакването да настъпи подходящ момент и да представим своето малко или голямо постижение пред света, също е „движеща сила“ за нашите действия и мечти.

От друга страна, човекът е социално същество и именно благодарение на споделянето и общуването с креативни и интересни хора, може да научи повече, да осъществи полезни контакти и да се сработи с точните професионалисти, за да реализира плановете си успешно.

Тогава? Да споделяме или да не споделяме?

Това е въпросът…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването