Да съхраним пленителния аромат на парфюмите за по-дълго време

22.12.2013

Да съхраним пленителния аромат на марковите парфюми за по-дълго време?

Марковите парфюми са страст, желание и опиянение за сетивата. Те олицетворяват техните притежатели и пленяват околните с обаятелност и чувственост. Но за да можем да съхраним аромата им за по-дълго е добре да се запознаем, с няколко основни и особено полезни факта.

Има няколко точки за нанасяне на парфюм, които специалистите наричат „стратегически“ и това са:

• вътрешната страна китката

• зад ушите

• косата и задната част на врата (тила)

Колкото и да искате да подсилите аромата на вашите маркови парфюми, помнете че обилното „поливане“ с ароматната течност няма да ви е от полза. Достатъчни са само няколко леки впръсквания на точните места.

Правилното съхранение на парфюмите също е много значимо. Те трябва да се съхраняват на хладно, сухо и тъмно място, без пряка слънчева светлина и с добре затворени капачки. Помнете, че ако спазвате това важно правило, то вие ще можете да се радвате на вашите любими аромати в следващите 5 години, като уханието им ще продължи да бъде все така пленително както и в началото. В зависимост от използваните съставки, вашият парфюм може да се измени цветово, но това не бива да ви притеснява. Промяната на цвета не е знак за негоден парфюм, ако всички споменати начини за съхранение са изпълнени правилно. В последно време с цел избягване на подобни ситуации, повечето маркови парфюми нямат цвят.

Да съхраним пленителния аромат на марковите парфюми за по-дълго време?

Ако искате да запазите аромата на парфюма ви за целия ден или нощ, просто нанасяйте по малко от него през определен интервал, като специалистите съветват това да става поне на 3 – 4 часа, не и по-рано. Това със сигурност е доста по-разумно решение, в сравнение с обилното пръскане еднократно.

Когато избирате маркови парфюми, можете да изберете и лосион или душ гел за тяло от същата серия. Това е още един трик, който ще работи във ваша полза. Лосиона за тяло нанасяйте на леко влажна кожа, така аромата остава по-дълго върху нея.

Лекото и приятно долавяне на парфюма е изключително приятно за околните, така вие ще бъдете забелязани и ще направите приятно впечатление. Най-честата грешка, която хората допускат е нанасянето на голямо количество парфюми, които буквално биха задушили околните. Ако работите в затворена среда, то задължително имайте предвид последно споменатото.

Източник: Ivis.bg

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.