Daily overview – погледни Земята от Космоса

Мисията - оценете мястото, на което живеем

17.06.2014

Daily overview, проект-мисия, вдъхновен от идеята, позната като Overview Effect. Значението на термина се свързва с чувството, което са са изпитвали астронавтите, когато са погледнели Земята от Космоса. Те са имали шанса да видят красотата на планетата ни в цялостен вид и да оценят на какво прекрасно място живеем. Това е и идеята на мисията Daily overview – да изпитат хората поне частица от това, което виждат и усещат астронавтите.

Вижте още: И човешката намеса на Земята може да изглежда красиво

Всеки фотос запечатва места, създадени от природата, които изглеждат нереалистично красиви и чудати. Някои от заснетите пейзажи пък, за добро или лошо, са в следствие на човешката експлоатация на земята.

Daily overview – погледни Земята от космоса

The Overview Effect за първи е описан от авторът Франк Уайт, през 1987 година.

Човек трябва да се издигне над Земята – горната част на атмосферата и отвъд – само по този начин ще разбере напълно света, в който живее. – Платон

Daily overview - погледни Ню Йорк

Ню Йорк

Маями от Космоса

Маями от Космоса

Флорида от Космоса

Флорида от Космоса

Daily overview - погледни Земята от космоса

Барселона

Daily overview Бахрейн

Бахрейн

Венеция екзотика и още нещо

Венеция

Аризона

Аризона

Източник и снимки: http://www.overv.eu/

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.