Дайте свобода на служителите си

Оставете ги да използват пълноценно талантите си

15.11.2015

Превъзходните лидери дават свобода на служителите си и им позволяват да използват пълноценно талантите си. Първо им обясняват ясно визията на компанията, инструктират ги и ги развиват като личности, а после им предоставят пълна свобода, за да развият потенциала си. Дават им свобода, която им позволява да използват своите творчески способности и изобретателност, за да постигнат по-ефикасна работа. Тази свобода им позволява да работят отлично и да открият чудесни решения. Тази свобода им позволява да усетят пълноценно вкуса на успеха. И тази свобода им позволява да се провалят, а поуката извлечена от грешките и провалите са част от пътя към успеха на всеки един от нас.

Дайте свобода на служителите си, за да развият потенциала си

Хората, които имат желание да се развиват искат да са част от компания, която им позволява да използват талантите си и да чувстват, че живеят пълноценно. Добрите служители искат с нещо да допринасят и да се гордеят с приноса си. Дълбоко в душите си, всички ние копнеем да знаем, че работата, която вършим и животът, който водим допринасят за нещо значимо.

Вижте още: Екипът ви е толкова добър, колкото сте Вие

Ето защо, ако сте собственик на фирма, който желае да даде шанс на служителите си да се развиват е важно да разрешите на хората около вас да осъществят копнежите си, като им дадете пълна свобода да се докажат. Ще им разрешите ли? Защото, ако не го направите вие, то ще го направи някой друг, който е по-добър лидер от вас. И той ще спечели от всичко това, защото ще има служители с разгърнат потенциал, живеещи гордо, че правят нещо значимо в живота. И най-важното, е че знаят, че има кой да ги забележи и да ги оцени. Помислете си пак – ако все още мислите, че не е редно да дадете свобода на хората около себе си.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването