Винаги давайте най-доброто от себе си

В работата си бъдете рок звезда

09.07.2014

Току що прочетох поредната глава от книгата на Робин Шарма – „Наръчник по величие“. Дойдоха ми доста идеи за статии за лично развитие и тази е една от тях. Явно четенето на стимулиращи и вдъхновяващи статии винаги има такъв ефект?

Замисляли ли сте се колко е важно да давате всичко от себе си в работата си, за да правите  нещата блестящо и по страхотен начин? Да изпълнявате списъка със задачи с неуморима страст? Да бъдете максимално отдадени на големите си цели и на най-добрите си възможности за успех?

Вижте още: 5 признаци, че не се справяте добре в работата си

Винаги давайте най-доброто от себе си и бъдете рок звезда в работа си, с която изкарвате прехраната си, каквато и да е тя

Не забравяйте, че работата придава смисъл на живота ни. Тя се отразява на самочувствието ни и начина, по който се възприемаме. Да вършиш качествено задълженията си не е просто нещо, което правиш само за фирмата, за която работиш – то е подарък, както за теб, така и за клиентите и всички хора свързани с тази компания. Да работиш си с желание и страст ти носи самоуважение и приятни емоции.

„На хората, които правят добри неща, се случват добри неща“ – са казали мъдрите хора.

Ако влагате големи усилия и всичките си позитивни качества в работата, която работите и ú се отдадете докрай, то ще бъдете много по-щастливи и удовлетворени от свършената задачи в края на деня.

Вижте още: 6 начина да постигнете всяка цел в живота си

Как ще се почувствате след един супер продуктивен ден? Когато сте дали всичко най-добро от себе си, забавлявали сте се с колегите си и сте надминали себе си, за да удовлетворите нуждите на клиентите? Как ще се почувствате, когато сте положили адски много усилия, за да постигнете целите си и накрая сте успели? Чувството ще е прекрасно, нали? Замислихте ли се вече?

И не е нужно да заемате най-високата длъжност във фирмата, за да си вършите работата с желание и хъс за успех.

„Ако човек има призвание да бъде уличен метач, той ще мете улиците така, както е рисувал Микеланджело, както е композирал Бетовен и както е писал поезия Шекспир. Той ще мете улицата толкова добре, че всички небесни ангели и земни хора ще спрат и ще кажат: „Тук живя един велик уличен метач, който си вършеше работата добре“ – Мартин Лутър Кинг

Не е нужно да заемате най-високата длъжност, за да вършите работата си най-добре

Затова излезте на сцената още днес и станете рок звезда в работата си. Вложете цялото си сърце в това изпълнение и изнесете представлението на живота си. Накарайте публиката в лицето на клиентите да ахне и да ви аплодира. Направете деня на един ваш клиент по-усмихнат и по-щастлив.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването