Всеки от нас копнее гласът му да бъде чут

Започнете да слушате, вместо да чувате и ще видите какво ще стане...

18.04.2016

Слушането е една от социалните части от корпоративната култура, чрез която се създава организация от световна класа. Слушането е едно от онези качества, което ще ви позволи да направите хората специални. Вие сте лидер и ваш дълг е да слушате хората, които ви обкръжават, иначе рискувате да ги загубите. Особено онези от тях, които изпъкват с таланта си. Точно така! Основната причина, поради която талантливите хора напускат големите компании е, защото не се чувстват специални. Не се чувстват специални, защото шефът им си проверява пощата докато обсъждат нещо важно: бъдещето им например. Нали не искате да бъдете такива „шефове“? Нито пък искате да сте от страната на талантливия човек, който отива при ръководителя си с гениална идея, но не получава никакво внимание.

Запомнете добре: слушането показва уважение! То ви позволява да съберете нужната информация, за да подобрите всичко, което правите. Единственото нещо, което се изисква от вас е да започнете да слушате, а не просто да чувате.

„Блестящите изпълнители са и блестящи слушатели“ – Робин Шарма

Всеки от нас има какво да каже и копнее гласът му да бъде чут

Ако все още не разбирате силата на слушането, то си направете един експеримент. Днес слушайте хората, вместо да ги чувате. Не ги прекъсвайте. Забравете за телефона си и да не сте си помислили да проверявате електронната си поща, докато човекът отсреща говори! За успешния експеримент от вас се иска нещо наистина елементарно: просто слушайте!

Всеки от нас копнее гласът му да бъде чут

Задълбочете се в думите на събеседника си. Направете го специален!

Задълбочете се в думите на събеседника си. Подкрепете го, като го изслушате докрай. Всеки човек има глас и копнее гласът му да бъде чут. Направете това и ще видите какво ще стане…

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването