По начина, по който изживявате всеки ден, оформяте живота си

Всеки ден е целият ви живот в миниатюра

22.07.2014

Отново ще ви потопя из книгата на Робин Шарма – „Наръчник по величие“, но този път ще видим защо всеки един  ден е толкова важен за бъдещето ни.

По начина, по който изживявате всеки час, създавате годините си и начина, по който изживявате всеки ден, оформяте живота си. Звучи толкова просто, но колко от нас са се замисляли за това? Колко от нас оценяват деня и го приемат, като целия си живот? Колко от нас осъзнават, че това, което правим днес, създава бъдещето ни?

Защо начина, по който изживявате всеки ден, оформя бъдещето ви?

Думите, които изричаме, нещата, за които си мислим и действията, които извършваме всеки ден определят съдбата ни и ни оформят като личност и като човек. Определят успехите ни и какво ще постигнем в този живот.

Няма „дъждовен ден“ приятели. Не подценявайте решенията и нещата, които може да свършите във всеки един ден. Не забравяйте, че дребните решения водят до огромни последици. Винаги е така. Най-малките неща винаги имат най-тежки последствия.

Всеки един от нас има шанса да постигне големи неща, стига да осъзнае това. Във всеки един от нас се крие изключителна сила, чрез която може да бъде важен принос за света – стига да знае как да я използва.

За да управлява тази велика сила, човек първо трябва да се научи как да я използва. Колкото повече се упражнява и се обръща към нея, толкова по силен и уверен става като личност.

„Често греша, но никога не се съмнявам“: „На всеки сто души, способни да извършат това усилие, до върховете се издига онзи, който си казва: „Защо да не съм аз?“, и се хвърля напред“. – Дони Дойч.

Не се залъгвайте, че успелите хора са се родили с такава карма. Те просто всеки ден са правили малка крачка, за да успеят в този живот. Ако искате и вие да се озовете на мястото, наречено изключителност, то не пренебрегвайте силата на деня, защото той става седмица, а седмицата месец и така неусетно времето си отминава.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването