Детски рисунки в интериора на дома

Обърнете внимание на начина, по който децата пречупват действителността...

11.01.2016

Защо да освежим интериора на дома с красиви детски рисунки?

Детските рисунки се отличават с изключителна изразителност, уникалност и типично детска наивност, която изумява ценителите на изкуството заради своята неподправеност.

Неслучайно в изобразителното изкуство има цяло течение наречено наивизъм, което наподобява детските рисунки и се развива в края на ХIX и началото на XX век.

Картините, спадащи към това течение са живописни, колоритни и приличат на илюстрации. Често се изобразяват пасторални сюжети, които носят положително настроение и биха били подходящо допълнение на интериора на дома ви.

Детски рисунки в интериора на дома

Вижте фантазиите на децата си

Изображенията в детските картини са опростени и стилизирани, подобно на изобразителните творби на художниците наивисти и примитивисти. При създаването на творбите си, художниците търсят чистия и лишен от предразсъдъци и условности детски поглед на света. Почеркът на този тип картини е на пръв поглед обикновен, лишен от излишно усложняване на рисунъка, но всъщност особено специфичен и сложен.

Вижте още: Защо да насочите детето си към балет

Изисква се истинско майсторство, за да се пресъздадат света и емоциите, които владеят художника, по начин, който се отличава с уникалност и простота.

Казано с други думи, художниците, създаващи творби от течението наречено наивизъм, всъщност се стремят да забравят художественото си образование и да се върнат далеч назад в своето детство.

Детски рисунки в интериора на дома

Украсете дома си с рисунките на вашите деца

Подобни картини биха допаднали на хората, които не робуват на клишета или модни течения. На онези от вас, които искат да бъдат водени преди всичко от емоцията, която им създава една творба, а не от известността на автора й.

Ако искате да окуражите детето си в поривите му да изрази себе си чрез изобразителна дейност, можете да поставите негови рисунки в рамки и да ги закачите на видно място. Цветността, настроението и неповторимостта на подобно творение ще внесе особен оттенък на интериора на дома и той ще придобие изключителна индивидуалност, която няма как да не бъде забелязана. Обърнете внимание на начина, по който децата пречупват действителността през своята невинна и лишена от поза призма. Това е уникална възможност да опознаете вътрешния им свят, а от там и самите себе си.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP