“ Devils Thumb ” – Еко ранчо в Колорадо

Продължаваме с поредицата от еко хотели, които започнахме преди време. Тази седмица ще Ви представим „ Devils Thumb ” или ако го преведем буквално на Български – Дяволски палец. Това неземно еко ранчо се намира в щата Колорадо в Америка.

Този резорт се намира в планините на Колорадо, на 30 км западно от град Денвър и на 10 минути от „Зимен Парк” и е с площ от 5000 декара. Собствениците вярват в поддържането на историята на имота, естествената красота на околните земи, и че то ще Ви помогне да създадете нови и незабравими спомени,  докато се наслаждавате на красивата Скалистите планини.

Частната винарска изба е снабдена с трапезария, органични процедури, отопляем басейн, и 37-местен киносалон. Този спа курорт  се стреми към енергийна ефективност, когато е възможно: камините са изработени от плъзгащите камъни. Паркингът е направена от рециклиран асфалт; и 16-кабини, бунгала, които са изработени от  бор, регенерирано дърво и рециклиран смърч. Други устойчиви практики включват:  намаляване на замърсяването, чрез геотермална, отоплителна система и всеотдайност към използване на  ниско-фосфорни продукти за почистване.

Ливади, криволичещи пътеки, румолящи поточета,както и шумоленето на борови клонки те кара да се пренесеш на едно неземно спокойно място и по никакъв начин да не мислиш за забързаното ежедневие, което те очаква у дома. Пренесеш ли се сред природата, все едно живееш друг живот, много по-спокоен и екологично чист, което е изключително важно в днешно време.  Може да потънете дълбоко в кожен фотьойл пред  огъня, запален в красивата камина и да се чудите, защо не сте били тук и преди Ранчото е снабдено с два ресторанта, спа център, някои от най-добрите ски-писти в Северна Америка и легла, които карат и най-ранните птици да ударят една дрямка.

Сгушена в хълмовете с изглед към ранчото ще бъде построена нова хижа, включваща 31 стаи, четири апартамента за гости, вино пещера, както и пространство за срещи и събития за групи до 350 души.

„ Devils Thumb ” е високо оценен и екологично чист целогодишно. Ранчото предлага луксозни помещения за настаняване, изискани вечери и множество зимни и летни, открити и закрити рекреационни дейности. От 1938 г., гостите се радват на възстановителни и релаксиращи функции на ранчото за своите бързо минаващи уикенди, ваканции, корпоративни, духовни, семейни събирания и сватби.