Дигиталните маркетингови тенденции на 2016

Които ще доминират през годината

20.01.2016

Светът вече все повече се води от дигиталните иновации, които постепенно изместват традиционните методи и практики. И всеки един бизнес, който не осъзнава силата на технологиите, губи много и то наистина много. Интернет и глобализацията напълно промениха начина на живот и комуникация. А това налага и бизнесът бързо да се приспособи към новите условия, за да оцелее.

Доста се е говорило и ще продължава да се говори за дигиталния маркетинг и неговата сила. И тази година тенденциите сочат стабилно развитие на бранша. А кои методи и техники ще са най-актуални, посочват редакторите на lifehack.org.

Дигиталните маркетингови тенденции на 2016

1.. Маркетингът на съдържанието (Content Marketing) и тази година ще продължи да е от ключово значение и важност.

Независимо какъв бизнес развивате, за да достигнете сърцата на своите клиенти, трябва непрестанно да ги „ухажвате“ дискретно. Според проучвания фирмите, които поддържат активен блог генерират 67% повече месечни възможности за продажби, отколкото тези, които не го правят.

2.. Мобилните устройства ще доминират

Ето защо е от изключително значение е да насочите усилията си към подобряване на визията си за различни преносими устройства. Това включва добре изглеждащ и функционален мобилен уебсайт, мобилно приложение и подходящ формат реклами.

Дигиталните маркетингови тенденции на 2016

Мобилните устройства ще властват през 2016

3.. Видео рекламите ще продължават да „изскачат“ отвсякъде

Големите играчи, като Facebook и Bing вече предлагат на рекламодателите видео възможности и Google също е решил да включи видео реклами в резултатите от търсенето. А Youtube, Facebook live, Snapchat и Periscope са във възход повече от всякога.

4.. Добрият стар имейл все още ще остане „в играта“

И имейлите вече са мобилни и нямат намерение да напуснат дигиталната сцена. Така, че маркетинговите отдели ще продължават да ви изпращат най-различни бюлетини.

5.. Wearable технологиите и Internet of things, ще достигнат нови висини

С технологии, като смарт часовници и Google Glass, се очаква този тип иновации да бъдат новите играчи в дигиталния маркетинг.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.