Динамо – лицето зад магията

10.10.2013

Динамо - лицето зад магията

Вярвате ли в магии? Ако ли не Динамо определено може да промени това. И навярно повечето от вас са гледали част от неговите предавания по Discovery channel, които се превърнаха в тотален хит сред зрителите. Причината – може би хората имат нужда да повярват в магията, за да преодоляват по-лесно житейските си несгоди.

 

Но кой е Динамо – човекът, който всъщност стои зад маската на магията

Истинското му име е Стивън Фрейн, англичанин, роден през 1982 година. Поради нелекото си детство (или друга причина), Стивън намира своя път на спасение от реалността, в магията. Триковете започва да учи от малък, от своя дядо, който пък от своя страна ги знае от армията, от времето на Втората световна война. С времето Динамо не само ги усъвършенства, той достига величини, които са непонятни за голяма част от практикуващите илюзионисти.

Динамо - лицето зад магията

От къде произлиза сценичното име

Вече израстнал и надживял детските магически трикове, Стивън се представя пред публика в Ню Йорк, по време на празнуване на 100 годишнината на Худини. По време на представлението му един човек от публиката изненадващо се изправя и изкрещява пред цялата аудитория “Този човек е истинско динамо!”. От този момент нататък магията на новия век придобива своя облик и име.

Как се развива явлението “Динамо”

Стивън казва, че иска да може да прави “магии” по всяко време и навсякъде по света. Това го води към меката на уличните илюзионисти – Ню Орлиънс, САЩ. Там се “зарежда” с нови идеи и включва в триковете си и танцови елементи (хип – хоп). Голяма стъпка към просперитета си прави, когато се мести в Лондон, през 2004. Там той реализира идеята за “mix-tape”. Заедно с група от други хора, записва видео, по Лондонските улици, в което впечатлява всички с уникалните си умения.

Динамо - лицето зад магията

След близо година, гледанията на видеата му се равняват на тези на Майк Скинър и Снуп Дог. Почитателите му бързо го изстрелват към “светлините на световните прожектори”.

 

 

 

За представленията…

“Динамо: Невероятни магии”, излъчено за първи път през 2011 по Watch channel, буквално “счупва” рекордите по гледаемост с над 1 милион зрители. А анонсът за него разбиващ: Динамо прекосява Темза пеша, също като Христос. Дали това е магия или илюзия, никой не знае. Към момента аудиторията на предаването е огромна, а магиите му все по-впечатляващи.

Какво цели да постигне Динамо

„Да предизвиквам усмивки насреща.”

Илюзия или не, този човек е реалност, която преобръща човешките представи за света и магията.

Автор: Виолета Петрова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.