Добавете цвят към живота си

С 10 малки предизвикателства

09.11.2015

Начинът, по който протича всекидневния ни живот често ни тласка в съчетания, които не разполагат с вълнение, забавление и щастие. Единственият начин да избягаме от баналния начин на живот е съзнателно да положим усилия да добавим цвят към всеки наш ден.

Добавете цвят към живота си – 10 малки предизвикателства

1.. Събудете се благодарни

Знаете ли защо днес ще е прекрасен ден? Защото току що сте се събудили и сте готови отново с усмивка да озарите своя свят и света на хората около себе си.

2.. Спрете да се ядосвате за глупости

Осъзнавайки го или не, ядът който таим спрямо другите наранява повече нас самите, отколкото тях. Не обръщайте внимание на злобни коментари, забравете дребните разправии и се радвайте на живота.

3.. Забавете темпото

Работата и ангажиментите край нямат. Колкото повече бързате да приключите с една задача, толкова по-бързо ще трябва да започнете нова. Така че карайте го по-спокойно, за всичко има време.

4.. Помогнете на някой

Активно търсете възможности да помагате на други хора. Помощта е печеливша ситуация и за другия и за вас самите, защото не само този в нужда ще получи каквото му трябва, а и вие ще се чувствате много по-добре след това.

5.. Разпуснете с любимата си песен, усилена на макс

Винаги има време за тишина и спокойствие, но понякога се нуждаете просто да разпуснете в малко “луд” стил – музиката на макс и пеене, дори ако не е по възможностите ви.

Добавете цвят към живота си

pixabay

6.. Преминете по различен път

Ако всеки ден минавате по един и същи път до работа, училище, кафене или каквото и да е друго място, днес сменете пътя. Минете от някъде, където не сте били преди или пък поне не скоро.

7.. Опитайте нов вид кафе

Повечето хора си обичат даден вид кафе и рядко са склонни да го сменят. Ако сте от тях, поне днес заложете на някой по-екзотичен аромат, който да предизвика сетивата ви.

8.. Опитайте по-различна и нетипична храна

Всички си обичаме традиционната кухня, но разнообразната храна е нещо, което поддържа апетита ни към живота изострен. Поразгледайте за някоя интересна рецепта и изненадайте себе си и близките си.

Вижте още: Не чакайте промяната да дойде сама

9.. Усмихвайте се в огледалото

Какво по-хубаво от това първото нещо, което видите сутрин в огледалото да е красивата ви усмивка.

10.. Облечете нещо ново

Изненадайте себе си, изненадайте колегите и минувачите по улицата, като днес облечете онези прекрасни нови дрехи, които пазите в гардероба си.

И най-добрата подправка за прекрасен и цветен живот – усмивката! 🙂

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.